Copil de 13 ani, ţinut sclav la stâna viceprimarului din comuna Ungra, judeţul Braşov

Un copil a fost ţinut sclav, într-o cuşcă, la o stână din satul Dăișoara, comuna Ungra. Minorul era înfometat și bătut dacă îndeplinea sarcinile. Proprietarul stânei este viceprimarul comunei, potrivit unor surse din anchetă, citate de Bună Ziua Fagaras.

Copilul, în vârstă de 13 ani, deşi era înscris la şcoală, el nu frecventa cursurile astfel că nici nu ştia să scrie şi să citească. El era pus să muncească în condiţii deosebit de grele, spun anchetatorii, care precizează, într-un comunicat oficial, că minorul era ținut sclav de proprietarul stânei.

Proprietarul stânei este viceprimarul comunei, potrivit unor surse din anchetă. Acesta nu a putut fi contactat, însă fiul său a negat acuzațiile și a declarat pentru Observator că băiatul de 13 ani ar fi fost exploatat, de fapt, de tatăl său, care muncește la stână.

„Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), a reieşit faptul că, în perioada 2018-2022, aceeaşi victimă minoră ar fi fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din judeţul Braşov. Persoana vătămată minoră ar fi fost agresată, în mod repetat, adăpostită într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinută într-o continuă stare de aservire”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Braşov, într-un comunicat de presă.

Anchetatorii încearcă să stabilească rolul părinţilor în exploatarea băiatului

Ancheta în acest caz a început în urma unei alte investigaţii, în care trei persoane au fost trimise în judecată, iar astăzi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov au desfășurat percheziții la stâna din Dăișoara. Anchetatorii au ajuns la viceprimar după ce, în ianuarie, au reținut un alt bărbat, inginer silvic, care, la rândul lui, exploata aceeași victimă. Totul s-ar fi întâmplat cu acordul părinților copilului care încasau între 300 și 1.000 de lei lunar de la așa-zișii stăpâni, susţin surse citate de Salut Făgăraş.

Audierile au loc la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov.

Cercetați pentru complicitate la trafic de minori, părinții sunt arestați la domiciliu. Nu recunosc acuzațiile și dau vina chiar pe băiat. Viceprimarul a fost trimis deja în judecată pentru complicitate la trafic de minori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.