Avalanşă la Bâlea Lac. Salvamont avertizează: riscul unor noi avalanşe este însemnat

Căldura din ultimele zile a provocat o avalanşă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde meteorologii avertizează că există risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de noi avalanşe, informează Salvamont Sibiu pe pagina de socializare.

„Clasica de Bâlea a venit mai repede. Temperaturile pozitive din ultima perioadă au dus la apariţia mai multor avalanşe. Recomandăm prudenţa în alegerea rutelor la altitudini de peste 1800 m”, scrie Salvamont Sibiu.

Şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a explicat joi, pentru AGERPRES, că această avalanşă, numită de specialişti „clasica de Bâlea”, se producea în anii precedenţi mult mai târziu, la finalul lunii aprilie, începutul lunii mai.

Meteorologii au avertizat încă de miercuri că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş şi Rodnei.

Potrivit sursei citate, cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din ţară este de 1,3 metri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, unde a avut loc şi avalanşa care nu a rănit pe nimeni.

Sub altitudinea de 1.800 de metri, în zona Bâlea din Munţii Făgăraş, zăpada s-a topit. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.