Orașul Ghimbav, canalizat 100%. Lucrările din cartierul „Mucava”, gata în aproximativ o săptămână

Din 16 aprilie au început lucrările la rețeaua de canalizare din ultimul colțișor al Ghimbavului în care oamenii nu beneficiau de această dotare edilitară: zona numită „Mucava”. Lucrările, a declarat primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, vor dura aproximativ o săptămână, iar după finalizarea lor, vor fi racordate la rețeaua publică de canalizare 57 de familii. Pentru această investiție, de la bugetul local pe anul 2024 a fost alocată suma de 950.000 de lei.

„Mucavaua era ultima zonă a orașului în care nu era rețea publică de canalizare, astfel că după ce vom termina lucrările, Ghimbavul va ajunge la un procent de racordare la rețeaua de canalizare de 100%. Am fi dorit ca lucrările să fie realizate mult mai repede, însă nu a fost posibil, din cauza problemelor cadastrale. Cartierul nu a avut o istorie prea fericită după anul 1990. Au fost probleme cu construcțiile, cu terenurile care nu au fost revendicate sau cu suprafețele ce se suprapuneau. A fost o muncă fantastică, pentru că erau acolo suprapuneri și, pentru a putea face investiții, în primul rând, este nevoie ca situația juridică a terenurilor să fie clarificată. Cetățenii de acolo, pentru o anumită zonă, au apelat la un avocat, pentru a rezolva problemele cu terenul. De asemenea, noi am cumpărat în jur 7.000 de metri pătrați de teren, asta pentru a putea realiza investițiile. O spun sincer, rezolvarea problemelor cadastrale cred că poate fi privită ca un proiect în sine”, a declarat primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra.

O nouă cale de acces către „Mucava”

În paralel se va lucra și la documentația tehnică pentru sistematizarea zonei. Prin acest proiect, zona Mucava va mai avea o ieșire, aceasta urmând a fi asigurată pe podul ce se va construi peste pârâul Ghimbășel, în zona străzii Morii, noua cale de acces urmând a avea o lățime a suprafeței carosabile de 7 metri. De asemenea, vor fi amenajate zone pietonale, locuri de joacă și alte facilități specifice unui oraș modern.

„Anul acesta vom stabili valoarea investiției și va fi pregătită documentația tehnică. În anul 2025 vrem să începem lucrările”, a anunțat primarul.

1 Trackback / Pingback

  1. Orașul Ghimbav, canalizat 100%. Lucrările din cartierul „Mucava”, gata în aproximativ o săptămână - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.