Pensionarii cu venituri mici din Brașov, așteptați la Direcția de Asistență Socială pentru tichetele-cadou dinainte de Paște. Doar jumătate dintre beneficiari au venit să le ridice

Aproximativ jumătate dintre pensionarii din municipiul Braşov care îndeplinesc condițiile de a beneficia de tichetele în valoare de 200 de lei, din Campania „Dar din suftel pentru seniori”, nu au venit încă să şi le ridice. În acest context, Direcţia de Asistenţă Socială Braşov alansat azi un apel către cei care au vârste trecute de 63 de ani femeile şi 65 de ani bărbaţii, şi venituri sub 2000 de lei, să îşi revendice acest sprijin oferit de Municipalitate, de la sediul din strada Panselelor nr. 24.

De la începutul Campaniei „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2024 un număr de 6550 de beneficiari au intrat în posesia tichetelor valorice. La nivelul municipiului Brașov, Casa Județeană de Pensii Brașov a comunicat însă că există un număr de 12776 persoane eligibile, care îndeplinesc condițiile de vârstă și de venituri pentru accesarea acestei prestații sociale.

Perioada de desfășurare a Campaniei „Dar din suflet pentru seniori” cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2024 se încheie în data de 30.04.2024.

Măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare

DAS luată măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare.

Reamintim că sprijinul financiar se va acorda sub formă de tichete în valoare totală de 200 lei (10 tichete*20 lei/tichet) care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate vor depune o cerere  conform modelului prestabilit, însoțită de următoarele documente:

  • actul de identitate (CI sau BI) în original;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original;
  • împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoțită dedocumente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
  • actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, copie;
  • Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 Depunerea cererii însoțită de documentele justificative, se face concomitent cu ridicarea tichetelor valorice de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită-pentru persoanele nedeplasabile).

Important: Beneficiarii care au intrat în posesia tichetelor în anul 2023 NU mai completează o nouă cerere

Beneficiarii care au primit şi anterior tichete nu mai completează o nouă cerere, ci doar se prezintă la DAS Brașov cu actul de identitate în original  și cuponul de  pensie din luna solicitării sau din luna anterioară pentru ridicarea tichetelor.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri,vineri între orele 08:30-15:00 și joi între orele 8.30-17.00

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.