„Răstignirea” și „Înălțarea Domnului” vor fi reproduse pe zidurile bisericii noi din Ghimbav. Picturile murale vor fi realizate printr-o tehnică specială

Două scene importante pentru creștinătate, „Răstignirea” și „Înălțarea Domnului” vor fi reproduse pe zidurile exterioare ale Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Ghimbav (biserica nouă din cartierul Florilor). Picturile vor fi realizate printr-o tehnică specială, cea a „mozaicului”, ceea ce înseamnă că cele două scene vor fi realizate cu ajutorul unor plăcuțe ceramice de mici dimensiuni. Astfel de picturi au mai fost realizate de-a lungul anilor pe acest lăcaș de cult, cele programate pentru acest an făcând parte dintr-un program mai amplu, multianual, iar pentru realizarea lucrărilor sunt alocate fonduri de la bugetul local.

În acest an, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va beneficia de suma de 930.589 lei pentru lucrări de pictură exterioară (mozaic), amenajări, finisaje pereți ca suport pentru mozaic, lucrări de tâmplărie (sculptură strană – 62 bucăți), amenajare sistem de irigații în parcul bisericii (3.100 mp) și reparații finisaje – beton amprentat (1.000 mp).

Conform reprezentanților bisericii, scenele „Răstignirea” și „Învierea Domnului” vor avea, fiecare, o suprafață de 24 metri pătrați.

Detalii despre Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”:

  • Suprafața construită ; 620,63 mp
  • Suprafața Desfășurată : 895,07 mp2
  • Suprafața utilă: 739,38 mp2
  • Lugimea: 44,97 de metri
  • Lățime: 20 de metri –( abside)
  • Lățime navă: 12 metri
  • Acoperiș: Inox aurit ( Ucraina )
  • Clopote: 4 turnate la Insbruck (Austria) la turnatoria Grassmayer

Pictura interioară, în tehnica „frescă” a fost realizată în anul 2012 de pictorul Bumbu Liviu-Constantin , din Dej. La exterior pictura în tehnica „mozaic” realizată până acum reprezintă, printre altele, scenele: „Sf. Ap. Petru si Pavel , Acoperamantul Maicii Domnului (hramurile) și cei 12 Apostoli , lucrări executate de Art Gerorgios (Mozaicart –Mozaic Vitralii ) din Iași.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.