Brașovenii ar putea fi chemați la referendum în 9 iunie. Decizia va fi luată în 17 mai

După ce în ședința de plen a Consiliului Local Brașov de ieri nu s-au putut aproba hotărâri (din lipsă de cvorum), aleșii locali brașoveni vor fi convocați într-o nouă ședință, în 17 mai, pentru a vota proiectele ce s-au regăsit pe ordinea de zi din 9 mai. Anunțul a fost făcut joi de primarul Brașovului, Allen Coliban, care a precizat că la ședința pe care o va convoca pentru finalul săptămânii viitoare va fi discutat și un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum pentru parcul de la Lubrifin.

„Dacă nu va fi aprobat proiectul de hotărâre privind începerea demersurilor pentru exproprierea terenului pentru parcul din zona IUS-Lubrifin voi supune aprobării un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum pe această temă. Pentru a proba aproba un astfel de referendum este nevoie de acordul Consiliului Local. Dacă vom obține acordul pentru organizarea referendumului, acesta s-ar putea desfășura în 9 iunie, când sunt alegerile locale și cele europarlamentare, astfel că nu vor apărea costuri suplimentare”, a declarat primarul Brașovului.

Terenul pe care Primăria Brașov vrea să îl exproprieze este deținut de SC Pegasus Real Estate SRL Brașov, are o suprafață de 91.987 de mp și este evaluat (conform grilei notariale) la 110.559.175 lei (aproximativ 22,2 milioane de euro). Pe acest teren există mai multe zone potențial poluate cu reziduuri petroliere și metale grele, ajunse în sol în perioada în care acolo funcționa rafinăria.

Proiectul parcului Lubrifin este o idee cu care USR a venit încă din 2020 (atunci a fost promovată sub denumirea de „parcul IUS”) în campania electorală, însă până acum nu a înaintat deloc, părând că actuala administraţie locală a renunţat la ea. Proiectul a fost readus în atenţia publică abia în prima parte a acestui an.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.