Brașovul, „Județul anului 2024”. Municipiul Brașov nu mai este „Orașul care inspiră”

Câștigătorii competiției Destinația Anului 2024 au fost anunțați luni seara, în cadrul unei Gale la Ateneul Român, la care au participat reprezentanți ai ministerelor Economiei, Turismului și Antreprenoriatului și Culturii, zeci de primari, membri și președinți ai consiliilor județene, reprezentanți ai federațiilor din domeniul turismului și HORECA, precum și mulți alți jucători importanți din domeniu. 

Sutele de mii de voturi ale publicului pe platforma destinatiaanului.ro, un juriu format din peste 200 de experți, dar și un amplu studiu sociologic au stabilit clasamentul acestui an în cele 12 categorii ale competiției. 

Cele mai disputate secțiuni au fost câștigate de municipiul Sibiu, care a primit trofeul „Orașe care Inspiră”, de localitatea brașoveană Bran, situată pe primul loc la categoria „Stațiuni Turistice” și de satul sibian Biertan, cu cele mai multe voturi la categoria „Sate de poveste”. 

La cele 12 categorii ale competiției, desfășurată în perioada 31 ianuarie – 8 mai 2024, s-au înscris peste 300 de destinații, dintre care 129 au fost declarate finaliste.

De asemenea, premiul special „Județul anului 2024” a fost câştigat de judeţul Brașov, graţie celor mai multe locuri 1, 2, 3 obţinute de destinaţiile braşovene la categoriile de concurs. Judeţul Braşov a avut nominalizări la 11 din cele 12 categorii.

Municipiul Braşov a pierdut trofeul la „Oraşe care inspiră”, în favoarea Sibiului

Anul acesta, municipiul Brașov a pierdut primul loc la categoria „Orașe care inspiră” și va plăti suma de 77.000 de lei către una dintre firmele care a organizat competiția, pentru promovare ca „Destinație a anului”.

Ce premii au obținut destinațiile din județul Brașov:

• Stațiuni turistice – câştigător Bran.

• Orașe care inspiră – câştigător Sibiu. Braşovul s-a clasat pe locul al doilea, la egalitate de puncte cu municipiul Timișoara.

• Sat de poveste – câştigător Biertan (jud. Sibiu). Sâmbăta de Sus a ocupat locul al doilea.

• Atracții cultural-educative – câştigător Castelul Corvinilor. Castelul Bran s-a clasat pe locul al doilea.

• Distracție și aventură – câştigător MiniTransilvania parc (jud. Harghita). Valea cu Poveşti din judeţul Braşov a câştigat locul al doilea şi Dino Parc Râşnov a ocupat locul trei.

• Resorturi – câştigător Green Village (Sf. Gheorghe). Club Vila Bran şi Teleferic Grand Hotel au ocupat locul al treilea.

• Destinația gastronomică – Casa Timiș (jud. Prahova). Mama Cozonacilor a câştigat locul al treilea.

Câştigătorii celorlalte categorii:

• Cea mai bună promovare – Harghita

• Hoteluri Boutique – Castel Hotel Daniel

• Wellness – Therme București

• Tărâmuri cu istorie și tradiție – Cetățile dacice din Orăștie

• Regiuni Eco-turistice – Eco Delta Dunării

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.