Portalurile care marchează limitele administrative ale județului au fost modernizate

Portalurile care marchează limita administrativă a judeţului Braşov pe principalele căi rutiere au fost reparate și readuse la aspectul lor iniţial, a anunțat miercuri Consiliul Județean.  

Lucrările au fost executate de firma SC Zohir 84 Cons Construct SRL şi au ajuns în prezent în etapa recepţiei la încheierea acestora. Recepția se va încheia separat pentru fiecare dintre cele patru portaluri, respectiv cele situate pe DN 1 – la graniţa cu judeţul Prahova şi judeţul Sibiu, la cel aflat pe DN 13 – la graniţa cu judeţul Mureş, şi la cel amplasat pe DN 11 – la limita cu judeţul Covasna, a anunțat președintele CJ Brașov, Șerban Todorică.

Lucrările au fost executate 50 de zile calendaristice de la data Ordinului de începere, perioadă în care firma executantă a realizat reparații curente care au inclus curățarea vopselei vechi şi a petelor de rugină, consolidarea sudurilor şi a elementelor de prindere, refacerea părţilor metalice cu înlocuirea elementelor lipsă sau deteriorate, reparații la zidărie, curăţarea şi completarea rosturilor de piatră, lăcuirea pietrei şi vopsirea portalurilor în culorile inițiale.

Valoarea totală a contractului a fost de 601.645,38 lei, defalcată astfel: 

  • portal DN 1 Predeal – 143.552,26 lei;
  • portal DN 1 Ucea – 134.094,85 lei; 
  • portal DN 13 Bunești – 141.626,45 lei;
  • portal DN 11 Chichiș – 140.105,45 lei;
  • cheltuieli cu organizarea de șantier şi cu managementul de trafic în cazul tuturor portalurilor – 42.266,27 lei. 

Finanţarea a fost asigurată din bugetul propriu al judeţului. Perioada de garanţie acordată lucrărilor este de 24 luni, respectiv de la data semnării Procesului-Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor, până la Recepţia finală.

„Încă din anul 2006, intrările rutiere în judeţul Braşov sunt semnalate cu ajutorul acestor portaluri concepute într-un stil modern şi îndrăzneţ, cu totul diferit faţă de ceea ce există în alte părţi ale ţării. Portalurile sunt o carte de vizită şi un simbol vizual al județului nostru, fiind remarcate şi apreciate deopotrivă de localnici şi de turiştii care ne vizitează. Mă bucur că am reuşit să le refacem şi să le redăm aspectul iniţial”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.