Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu descrie cu amănunte cum fostul președinte PSD Brașov, Constantin Niță, ar fi luat o șpagă de 30.000 de euro

Fostul președinte al PSD Brașov, Constantin Niță, este acuzat că ar fi luat mită 30.000 de euro într-un plic, pentru a întermedia semnarea unui contract al firmei UTI cu Primăria Iași. Dosarul său a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde într-o înfățășare în fața judecătorilor, omul de afaceri TIberiu Urdăreanu a povestit cu amănunte cum i-ar fi  înmânat șpaga fostului ministru.

De altfel, cele mai multe discuții în această fază a procesului au vizat modul în care Urdareanu i-ar fi dat lui Constantin Nîță o parte din bani, într-un plic ce ar fi conținut 30.000 de euro.

„Am stat pe o canapea. Am pus plicul între noi doi, m-am ridicat și am plecat. Era un plic de dimensiuni normale… Da, am vazut cum Nita a luat plicul si l-a introdus în buzunar. Apoi m-am ridicat și am plecat. Aşa cum am precizat, suma de bani i-am remis-o lui Constantin Niţă cu foarte puţin înainte de semnarea contractului, mai exact cu două săptămâni înainte. Nu am văzut contractul de consultanţă şi nu ştiu pe ce durata s-a încheiat. Mihail Tănăsescu s-a ocupat”, a povestit Urdareanu, sigur pe el, în fața completului de judecată.

Declarația a fost urmărită din primul rând al sălii de fostul ministru al Energiei. „Domnule Urdareanu, vă rog sa nu mintiți în fața instanței!“, a reacționat Niță.

Acesta a avut posibilitatea de a-l confrunta pe Urdăreanu, în fața instanței. „Domnu’ Urdăreanu, ne-am întâlnit în 2012 la Poiana Braşov (cu referire la faptul că omul de afaceri declarase că l-a întâlnit pe Niță în 2011 la Brașov). Vă rog să răspundeţi dacă inţiativa încheierii contractului (de consultanță, care acoperea o parte a presupusei mite) a avut-o Niţă sau Urdăreanu. Va rog să nu minţiţi în faţa instanţei!“, a spus Niță. 

Procesul fostului președinte al PSD Brașov se află în faza de apel, după ce Constantin Niţă a fost condamnat, în mai 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Instanţa a mai decis atunci confiscarea de la Constantin Niţă a sumei de 303.000 lei, fiind menţinut sechestrul asigurător.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.