Decizie oficială a CNSU: hotelurile din Poiana Brașov, Bran și Predeal nu pot fi ocupate la 100% din capacitate. După ora 22.00, doar cu declarație. Care sunt celelalte restricții pentru valul trei al pandemiei

Foto: Tudor Anghelescu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în 10 martie Hotărârea nr. 16, privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Propunerea CNSU este ca starea de alertă să se prelungească cu 30 de zile, începând cu data de 14 martie 2021. Pentru ca aceste măsuri să intre în vigoare, este nevoie și de o Hotărâre de Guvern.  

Principala noutate a hotărârii este la articolul 26, unde se arată:

„Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00”.

Cei care vor ieși din case între aceste ore trebuie să o facă pentru motive bine întemeiate și să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere. Măsura ar urma să intre în vigoare din 14 martie. În prezent, restricția de circulație pe timpul nopții este valabilă pentru intervalul orar 23.00 – 05.00. 

 Referitor la unitățile de cazare, în textul hotărârii CNSU, la articolul 61 se arată: 

Se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfășurarea activității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:
61.1. Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
61.2. Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul
Harghita;
61.3. Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
61.4. Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
61.5. Sovata din județul Mureș;
61.6. Vatra Dornei din județul Suceava;
61.7. Voineasa din județul Vâlcea;
61.8. Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin;
61.9. Arieșeni din județul Alba;
61.10. Durău din județul Neamț;
61.11. Novaci-Rânca din județul Gorj;
61.12. Păltiniș din județul Sibiu;
61.13. Stâna de Vale din județul Bihor;
61.14. Straja din județul Hunedoara”. 

În ceea ce privește celelalte măsuri, nu sunt propuse modificări. Astfel, magazinele se vor închide la ora 21.00, restaurantele și cafenelele la ora 22.00. De asemenea, CNSU a propus menținerea regulilor de funcționare a restaurantelor, sălilor de jocuri de noroc sau a instituțiilor de spectacole (închise în scenariul roșu, deschise la 30% din capacitate în scenariul galben și deschise la 50% din capacitate în scenariul verde). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.