Asociația Noul Spital al Brașovului: „Referendumul îl facem pentru a pune clasa politică la zid!”

Asociația Noul Spital al  Brașovului i-a chemat „la ordine” pe politicienii brașoveni, în special pe cei care candidează pentru funcția de primar, pentru a le prezenta toate argumentele în favoarea construirii unui nou spital la Brașov și le-a cerut să nu politizeze acest subiect, transformându-l într-o  temă de campanie electorală. De asemenea, președintele asociației, dr. Dan Grigorescu a precizat că întrebarea care ar putea constitui obiectul referendumului pe care vrea să îl organizeze în 5 iunie, simultan cu alegerile locale, nu este dacă oamenii vor sau nu construirea unui spital, ci: „Doriți ca resursele comunității locale din următorii ani să fie utilizate pentru construirea unui nou spital, modern, public, clinic, de urgență, cu rang regional, în loc să se folosească pentru extinderi/renovări ale actualelor clădiri ale spitalelor din Brașov? ”.

„Acest referendum va da legitimitate demersurilor pentru construirea unui spital nou. Oricine va merge la București cu rezultatele referendumului va avea ca principal argument voința oamenilor. Cred că putem învinge Guvernul!” – dr. Dan Grigorescu.

„Referendumul în facem pentru a pune clasa politică la zid! Dacă nu se va face ceva, se va ieși în stradă. Vă garantez! Dacă autocarul din Muntenegru se răsturna pe Drumul Poienii, mureau oamenii pe capete. Ne făceam de râs. Eu, ca brașovean, nu vreau ca atunci când cad să mor cu zile, ca prostul!” – Sorin Dencescu.

De ce Craiova?

Inițial, președintele asociației, dr. Dan Grigorescu, a afirmat că nu mai dorea să organizeze nici o acțiune publică pe această temă până după alegerile locale, însă în spațiul public au apărut unele declarații prin care se prezentau argumente care ar fi stat la baza deciziei construirii unui spital regional cu fonduri europene la Craiova și nu la Brașov.

„Prezenta  acţiune se dovedeşte mai mult decât necesară în contextul propagării în ultimul timp în spaţiul public al unor false argumente, care nu doar că nu sprijină acest proiect, ba, mai mult, îl dezintegrează în mod absolut inexplicabil. Până la proba contrarie, considerăm că această situaţie este rodul unei informări defectuoase. De aceea, dorim să venim în sprijinul tuturor celor care, făcând parte din categoriile invitate, doresc să cunoască cu adevărat situaţia sistemului de spital de urgenţă braşovean”, se arată în invitația transmisă de conducerea asociației.

Pentru ca Brașovul să aibă un nou spital, Dan Grigorescu a declarat că va fi nevoie de o strategie mai agresivă de promovare și a avertizat că, în cazul în care nu se va face nimic, sistemul sanitar brașovean „se va prăbuși prin implozie”. În primă fază, el a spus că va solicita Guvernului, prin Instituția Prefectului, să transmită criteriile care au stat la baza includerii proiectului spitalului regional de la Craiova pe lista obiectivelor ce urmează de finanțare europeană. „La Craiova, în anii 1970 a fost construit un spital cu 1.600 de locuri, iar la Brașov unul cu 600  de locuri. Structural, Craiova stă foarte bine”, a argumentat Grigorescu.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Exact acum! S-au găsit soluțiile pentru finalizarea aeroportului și pentru construirea noului spital al Brașovului – Brasov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.