95 de ani de la unirea Basarabiei cu România. O horă pe cinste în Piaţa Sfatului!

50 de persoane, braşoveni şi basarabeni, s-au prins azi în Hora Unirii în Piaţa Sfatului, în cinstea unirii Basarabiei cu România, de la 27 septembrie 1918.
“Regia” horei a fost una specială: în timpul dansului, au fost povestite perioadele în care Basarabia a fost separată de România (1941 si 1945), în aceste momente hora fiind întreruptă pentru ca participanţii să asculte cu atenţie faptele istorice. Evenimentul face parte din festivalul „Basarabia – File din poveste”, susţinut de Organizaţia  Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov (OSBB), în parteneriat cu primăria Braşov şi PRIME Braşov.

[scrollGallery id=9]

Tot ieri a fost vernisată şi expoziţia cu fotografii şi colaje realizate de elevii de la Liceul de Arte „Hans Mattis Teutsch” din Braşov şi de la Liceul „Petru Rareş” din Feldioara pe tema unirii Basarabiei cu România.

„În Braşov sunt aproximativ 350 de studenţi basarabeni, care se simt foarte bine aici. Ne-am dorit organizarea unui festival prin care să marcăm împlinirea a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România”, a declarat Doiniţa Jugaru, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.