Braşovenii confecţionează 1.000 de cocori din hârtie pentru a aduce fonduri la Spitalul de Copii

Sâmbătă 30 martie între orele 17-22 la Poarta Ecaterinei Depoul de Artă Urbană,  Afield şi Fundaţia Spitalul Clinic De Copii Brașov vor găzdui un atelier gigant de făcut 1000 de cocori din hârtie.
Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru secţia de hematologie-oncologie și diabet zaharat a Spitalului Clinic de Copii Braşov.

Cei prezenţi vor putea cumpăra hârtia necesară cu preţul simbolic de 1 leu, vor confecţiona cocorul care apoi va fi numerotat şi colectat. Figurinele origami vor fi apoi expuse în secţia spitalului şi  scoşi la vânzare.
Organizatorii pregătesc şi o animaţie live a poveştii celor 1.000 de cocori din hârtie.  O legendă japoneză spune că dacă împăturești 1000 de cocori de hârtie ți se îndeplinește o dorință. Sadako Sasaki a fost fata care locuia în apropierea orașului Hiroshima și care în anul 1955 a fost diagnosticată cu leucemie. Conform legendei, Sadako spera că dacă va reuși să plieze 1000 de cocori se va însănătoși. Nu a apucat să plieze decât 644, iar colegii de clasă au împăturit restul și au înmormântat-o împreuna cu ei.

Banii strânşi în urma evenimentului vor ajuta Spitalul de Copii să îşi achiziţioneze echipamentele cu care vor salva mai multe vieţi. Pe lista necesităţilor sunt următoarele:
1. achiziţionarea de aparatură medicală:

  • seringomat ~1000 euro;
  • monitor EKG ~3000 euro;
  • stative perfuzii;
  • tensiometre elecronice;
  • o lampa cu led de perete pentru sala de tratament.

2. Analize pentru diagnosticul complet al leucemiilor, limfoame și alte tumori ( ex. imunofenotipare între 600-1000 ron, biologie moleculară 100 euro ).

De asemenea participanţii vor putea dona 10 ron primind în schimb un cocor de hârtie confecționat de copiii din spital.

Detalii pe www.wallsticker.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.