Cu transportul gratuit, prezenţa elevilor la ore a crescut cu 27%

Abonamentele gratuite pe RAT îi ţin pe elevi la şcoală. În urma unei analize făcute de primăria municipiului Braşov şi directorii unităţilor de învăţământ s-a constatat că rata de prezenţă la ore a elevilor are a crescut cu 27%, începând cu luna noiembrie, de când se aplică măsura. Rezultatul analizei i-a făcut pe reprezentanţii primăriei să renunţe la ideea de nu mai acorda gratuitatea.

Elevii primesc abonamente gratuite pe maxim două linii de transport în comun, în interiorul oraşului, pe traseul de acasă până la şcoală. 50% din subvenţie este acorată de Ministerul Educaţiei, tuturor elevilor din instituţiile de învăţământ acreditate, iar resul de 50% este o subvenţie acoperită de la bugetul local.
Elevii beneficiază de facilitatea oferită de Municipalitate doar cu condiţia de a nu aduna absenţe general. În general, conducerile şcolilor braşovene admit maxim cinci absenţe nemotivate.

Elevii care, din cauza absenţelor nu primesc abonamente gratuite, beneficiază numai de gratuitatea de 50% oferită de Ministerul Educaţiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.