Concert la patru orgi la Biserica Neargă

Iubitorii muzicii de orgă, dar şi turiştii care se vor afla sâmbătă, 27 aprilie 2013, în Braşov, au ocazia de a participa la un concert special găzduit de Biserica Neagră. Începând cu ora 18:00 şapte organişti vor cântata la cele patru orgi din lăcaşul de cult.
Concertul îi va aduce laolaltă pe muzicienii Erich Türk (Cluj-Napoca), Dan Racoveanu (Bucureşti), Marcel Costea (Bucureşti), Horia, Elena şi Paul Cristian (Braşov), Eckart şi Steffen Schlandt (Braşov), care vor interpreta piese de orgă din diferite ere şi stiluri muzicale. Publicul prezent va avea ocazia de a auzi cele patru instrumente care se află în acest moment în Biserica Neagră: orga Buchholz (1839), orga Hesse (1861), orga din Rupea (1699) şi orga din Buneşti (1805).Concertul, care va beneficia de o proiecţie video a celor patru instrumente, reprezintă un moment de bun-rămas pentru orga de la Buneşti. După cei patru ani în care a fost adăpostită de Biserica Neagră, această orgă va fi mutată permanent la Biserica Sf. Martin.

În acelaşi timp, organizarea acestui eveniment muzical reflectă bogata activitate de restaurare a Atelierului de Construcţii de Orgi şi Tâmplărie de la Hărman. Toate cele patru orgi din Biserica Neagră au trecut prin mâinile meşterilor Ferdinand Stemmer şi Barbara Dutli, care au reuşit să le readucă la valoarea lor de odinioară.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.