Alternativă pentru timpul liber al copiilor. Prima ediţie a Cosului CJE Braşov

50 de elevi braşoveni cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani au alergat de Ziua Mondială Antitutun, în prima ediţie a Crosului „Emilian Şuha” . Evenimentul este organizat Consiliul Judeţean Al Elevilor, Centrul Antidrog şi Instituţia Prefectului, pentru a marca Ziua Mondială fără Tutun. Desfăşurat pe 31 mai, crosul s-a dorit a fi şi un eveniment dedicat celor mici, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, pe 1 iunie.

Organizatorii de la  Consiliul Judeţean al Elevilor, Instituţia Prefectului şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov îşi doresc să extindă crosul la următoarea ediţie, invitând şi elevi din mai multe categorii de vârstă. „Am avut puţin timp la dispoziţie însă anul viitor ne mobilizăm mai bine pentru acest eveniment pe care îl dedicăm unui fost atlet şi profesor braşovean de la Liceul cu Program Sportiv”,  spune Gabriel Boga de la Consiliul Judetean al Elevilor.
[scrollGallery id=59]

Crosul le oferă copiiilor o modalitate sănătoasă de petrecere a timpului liber, distrăgându-le atenţia de la consumul de substanţe interzise, inclusiv de tutun, spun organizatorii.
„Acest cros de sub Tâmpa a fost chiar ideea elevilor. Copiii l-au dorit. Noi încercăm săle oferim o alternativă pentru petrecerea timpului liber şi să îi ţinem astfel departe de consumul de tutun şi de substanţele interzise, în general”,  a delcarat Anda Samson, de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.