Grevă la RAT. Primăria caută o nouă conducere pentru Regie

Angajaţii RAT au intrat în grevă dis-de-dimineaţă şi refuză să pornească autobuzele până nu discută cu primarul George Scripcaru. Greviştii cer salarii mai mari, susţinând că în medie, şoferii de autobuze şi troleibuze ale Regiei Autonome de Transport din Braşov au un salariu negociet de 1.100 – 1.300 de lei. Directorul Nicolae Spinean şi primarul george Scripcaru spun, în schimb, că salariul mediu la RAT ajunge la 2.000 de lei pentru un angajat cu vechime.

În jurul orei 11, primarul George Scripcaru, prefectul Mihai Mohaci şi directorul de exploataţie RAT, Nicolae Spinean s-au întâlnit la Prefectură pentru a discuta despre greva spontană de la RAT. În jurul orei 13, la cererea expresă a greviştilor, primarul Scripcaru a ajuns la sediul RAT pentru a discuta cu cei aproximativ 300 de protestatari.

Primarul spune că de luni va începe procedurile pentru desemnarea unei conduceri noi la RAT, care să rezolve operativ doleanţele salariaţilor. Una dintre soluţiile pentru rezolvarea nemulţumirilor de la RAT este o restructurarea pe care să şi-o asume conducerea Regiei. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.