Persoanele cu dizabilităţi nu pot ajunge singure în sala de şedinţe a Consiliului Local Braşov

greu de ajuns

De câţi oameni ai nevoie pentru a aduce, într-o instituţie publică, un om aflat în scaun cu rotile? Sună ca începutul unui banc clasic.  Dar este realitatea multor clădiri din Braşov care nu oferă facilităţi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi motorii.  De o astfel de demonstraţie am avut parte ieri, când Fundaţia Alpha Transilvania din Târgu Mureş a organizat în sala de şedinţe a Consiliului Local Braşov o conferinţă de presă prin care anunţa demararea unui proiect ce vizează sprijinirea unor tineri cu dizabilităţi din judeţ să se integreze pe piaţa muncii.

A participat şi un tânăr cu deficienţe locomotorii şi, cum s-a mai întâmplat şi atunci când, în aceeaşi sală au ajuns membrii trupei Just Dance (din care fac parte şi persoane cu handicap), organizatorii au fost puşi în situaţia de a-i coborî pe scări pe cei care se deplasau cu ajutorul cărucioarelor.
Problema este că această sală, nu este prevăzută cu o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, astfel că braşovenii cu deficienţe locomotorii, dacă doresc să participe la şedinţele PUBLICE ale  forului deliberativ local, trebuie să apeleze la prieteni, care să- ajute să coboare scările.  De-a lungul timpului, autorităţile locale au tot anunţat că vor încerca să remedieze această situaţie…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.