O absolventă a Academiei „Henri Coandă” din Braşov, şeful promoţiei 2013 în învăţământul militar

piata sfat 2

O absolventă a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov a obţinut cea mai mare medie din învăţământul militar, la examenul de licenţă. Karina Angela Avădanei a fost felicitată personal ieri de ministrul Apărării, Mircea Duşa, cu ocazia ceremoniei care a avut loc în Piaţa Sfatului, pentru a marca absolvirea generaţiei 2013 a Academiei.

Şefa de promoţie pe întreg învăţământul militar şi şef de promoţie la specialitatea Aviaţie nenaviganţi Forţe Aeriene şi Forţe Terestre, Karina Angela Avădanei a absolvit cu media 9,82 Academia din Braşov. Karina va urma un curs de bază la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc, după care va primi repartiţie la Forţele Aeriene.
Karina Angela Avădanei este din Sfântu Gheorghe, are 21 de ani şi a declarat că îşi doreşte să ajungă la Bucureşti să lucreze ca şi controlor de trafic aerian sau în alt domeniu al Forţelor Aeriene.

Promoţia din acest an a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” numără 159 de tineri ofiţeri dintre care 20 de fete în specialităţile aviaţie naviganţi avioane, aviaţie naviganţi elicoptere, aviaţie nenaviganţi, radiolocaţie, artilerie şi rachete antiaeriene, război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană. Pentru Ministerul Apărării din Republica Moldova au fost nouă absolvenţi, toţi băieţi, pentru specialităţile aviaţie naviganţi avioane, aviaţie naviganţi elicoptere, aviaţie nenaviganţi, radiolocaţie artilerie şi rachete antiaeriene. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea absolvenţilor şi survolarea Pieţii Sfatului de către avioane civile şi de agrement de la Aeroclubul Braşov.

Ceremonia absolvirii promoţiei de ofiţeri naviganţi şi nenaviganţi, formaţi pentru Inspectoratul General de Aviaţie în cadrul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov a coincis ieri cu împlinirea a 66 de ani de la înfiinţarea aviaţiei Ministerului Afacerilor Interne.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.