Modernizări pe bani europeni la Maternitatea din Braşov

maternitatea-brasov

Maternitatea Braşov va intra anul acesta într-un amplu program de modernizare. Ambulatoriul va fi reabilitat şi echipat, iar conducerea unităţii speră că în septembrie vor fi reluate şi reparaţiile capitale la unul dintre corpurile spitalului. Anul viitor, promite administraţia judeţeană, Braşovul va avea o maternitate la standarde europene.

Modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Braşov se va face cu fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 2.169.119,6 lei, din care asistenţa nerambursabilă este de de 1.700.200 lei. Perioada de implementare este de 11 luni, urmând ca proiectul să se finalizeze în data de 09 iunie 2014.

 

Detalii proiect:

  • Reabilitarea a trei cabinete medicale duble (oncologie, infertilitate, contracepţie);
  • Reabilitarea a două cabinete medicale simple (monitorizare maternofetală, punct de recoltare);
  • Reabilitare grupurilor sanitare pentru fiecare cabinet şi a căilor de acces;
  • Înfiinţarea unui cabinet medical de neonatologie;
  • Înfiinţarea în cadrul ambulatoriului a unui info point;
  • Echiparea ambulatoriului cu aparatură de specialitate: Ecograf echipat Doppler, Negatoscop, Colposcop, Electrocauter
  • Echiparea cu mobilier medical şi instrumentare.

Tot anul acesta, managerul spitalului, dr. Mircea Preda, a anunţat că ar putea fi reluate şi lucrările finanţate de Banca Mondială, începute în urmă cu mai mulţi ani, dar suspendate din cauza unui litigiu cu Biserica Evanghelică. „Maternitatea a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, iar Consiliul Judeţean a cumpărat-o, astfel că această intvestiţie poate fi reluată. Deocamdată se renegociază valoarea finanţării, pentru că s-au descoperit unele probleme la strucrtura de rezistenţă, astfel că este nevoie de consolidări suplimentare. În aceste condiţii, de la o valiare iniţială de 12 milioane de lei, acum se estimează că ar fi nevoie de 19 milioane”, a declarat dr. Preda.

 

Lucrări prevăzute pentru anul acesta: 

  • Continuarea reabilitării corpului C, lucrările fiind executate in proporţie de 25%.Aici se vor amenaja rezerve pentru lăuze;
  •  Schimbarea liftului din corpul principal, ce a fost montat în 1951.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.