Bilete electronice, pentru transportul în comun din Brașov

rat bv (15)

Transportul public de persoane din Brașov va fi modernizat prin implementarea unui management informatizat. Printre altele, călătorii vor circula cu ajutorul unor carduri electronice, se vor instala dispozitive de monitorizare a circulaţiei autobuzelor sau se vor instala peste 100 panouri de informare a cetățenilor. Investiția, ce va fi finanțată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, se ridică la 31,59 milioane de lei, din care asistența nerambursabilă este de 23,33 milioane de lei.

În perioada următoare, au declarat reprezentanții municipalității brașovene, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, va fi postat anunțul privind licitația referitoare la acest proiect. Deocamdată, se așteaptă avizul Agenției de Dezvoltare 7 Centru, după care dosarul va fi trimis la Autoritatea Națională pentru Reglementarea  Achizițiilor  Publice, care va trebui să aprobe dosarul în 14 zile.

Detalii proiect:

  • Se va crea un sistem de monitorizare a flotei, un sistem de supraveghere video a stațiilor RAT și un centru integrat de comandă și dispecerizare;
  • Vor fi  amplasate 30 de centre de vânzare a cartelelor de călătorie, iar 34 de stații vor fi modernizate;
  • Se vor instala 119 panouri de informare a cetățenilor;

Rezultate așteptate:

  • Reducerea timpului de călătorie, de la aproximativ 19 minute, la 17,21 minute;
  • Creșterea numărului de persoane care utilizează mijloacele de transport în comun de la 154.110 călătorii /zi la 162.200 de călătorii /zi;
  • Creșterea numărului de locuitori din Zona Metropolitană care utilizează mijloacele de transport în comun, de la 150.000 călătorii la 160.200 călătorii pe zi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.