Brașovenii vor plăti rovinieta pentru parcare

rov

De anul viitor, braşovenii care au locuri în parcările rezidenţiale vor trebui să lipească pe parbrizul autoturismelor o nouă rovinietă, cea de parcare. Rovinietele sunt în dublu exemplar şi vor putea fi ridicate când se plăteşte taxa de parcare la Direcţia Fiscală. Braşov,  De asemenea, atunci când vor semna contractele de închiriere cu Primăria Braşov, ei îşi vor ridica şi taloanele pentru abonamentele de parcare, pe care vor lipi cel de-al doilea exemplar al rovinietei.
Rovinietele, au declarat reprezentanţii muncipalităţii vor putea fi scanate, astfel că se poate afla în timp real dacă proprietarul autoturismului este la zi cu plata taxei de parcare sau dacă locul pe care este staţionat autoturismul este cel închiriat de la Primăria Braşov.
În prezent, în Braşov sunt înregistrate aproximativ 72.000 de autoturisme, dar pentru 34.000, deţinute de persoane fizice  şi 5.600, aparţinânând unor persoane juridice nu au fost încheiate cu Pimăria Braşov contracte de închiriere pentru un loc de parcare.

Abonamente pentru parcare zonală, în Centrul Istoric

Tot de la începutul anului viitor, vor fi introduce și abonamentele de parcare zonală valabile pentru Centrul istoric al orașului, respectiv în perimetrul cuprins între strada Vlad Ţepeş – Bulevardul Eroilor (latura dinspre Muzeul de Artă) – Livada Poştei – Maternitate (inclusiv Strada Cibinului) şi Aleea de sub Tâmpa.  Când le vor cumpăra, brașovenii vor primi roviniete pe care trebuie să le lipească pe parbrizul mașinii, pe care o pot lăsa în toate parcările publice din zonă, inclusiv în cele concesionate. Abonamentul de parcare zonală va costa 156 de lei pe an și vor putea fi obținute doar de către persoanele fizice care domiciliază și au autoturismele înregistrate în această zonă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.