Cine va continua lucrările la primul tronson al Ocolitoarei Brașovului?

ocol bv

După ce în 10 iulie 2013 compania austriacă, Alpine Bau GmbH  a intrat în insolvență, renunțând și la contractul de execuție al primului tronson al ocolitoarei municipiului  Brașov, astăzi, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale  România (CNADNR) a postat anunțul privind organizarea licitației pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv.

Ofertele vor fi deschise în 26 februarie, iar lucrările vor trebui terminate în 36 de luni de la data atribuirii contractului.

Potrivit anunțului de participare postat pe site-ul companiei, valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 88,35 de milioane și 94,70 de milioane de lei (fără TVA), criteriul principal de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Primul tronson al ocolitoarei porneşte din zona Dârste (din ocolitoarea funcţională acum, unde se construieşte un pod peste pârâul Timişul Sec), ocoleşte rampa de gunoi, intersectează drumul spre Tărlungeni, ocoleşte CET, traversează zona Timiş-Triaj cu un pasaj superior, apoi ajunge la DN 11 (spre Sfântu-Gheorghe), în giratoriul din zona Stabilus, unde se intersectează cu tronsonul al II-lea al ocolitoarei. Potrivit proiectului, artera va avea câte două benzi de circulație pe sens, separate de o zonă mediană, iar traficul se va desfășura în regim de autostradă.

Realizat în proporție de 56 %

Contractul cu antreprenorul austriac a fost semnat în 12 martie 2012, dar  în 10 iulie 2013  a fost reziliat, din cauza intrării în insolvenţă a acestuia. La data respectivă,   stadiul fizic al lucrărilor era de 56%. Până la începutul lunii decembrie, Alpine Bau GmbH  datora 33.816,30 lei, reprezentând dobânda pentru nerecuperarea avansului acordat. La această sumă se va adăuga valoarea lucrărilor de remediere care vor fi determinate de expertiza tehnică.

t1 ocol bv

Cel de-al III-lea tronson al variantei ocolitoare a municipiului Brașov (Supini – DN1, la ieșirea spre Ghimbav) a fost inaugurat la începutul lunii decembrie, iar pentru dublarea celui de-al II-lea tronson al ocolitoarei (Triaj-Stupini), CNADNR a transmis la ANRMAP documentaţia de atribuire pentru proiectare si execuţie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.