La un an de la inaugurare, ocolitoarea municipiului Săcele intră în reparații

ocol sacele

După un an, o lună și câteva zile de la inaugurare, ocolitoarea municipiului Săcele intră în reparații. Problema a fost descoperită încă din 4 decembrie 2012, când obiectivul a fost recepționat. Atunci, comisia de recepție a descoperit că șanțurile de pe marginea drumului nu au fost pereate sau betonate, motiv pentru care exista riscul infiltrării apelor prluviale în corpul drumului. La momentul respectiv, într-o anexă la procesul-verbal de predare primire a obiectivului se menționa că pe toată lungimea arterei, șanțurile de pământ, în lungime totală de 6.170 de metri (3.150 pe partea dreaptă și 3.020 pe pareta stângă) trebuie pereate sau betonate.

Pentru a rezolva această problemă, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a organizat o licitație. Investiția este estimată la 643.548,39 lei fără TVA. Durata contractului va fi de 29 de luni, din care o lună vor dura efectiv lucrările, care pot începe în termen de patru luni, în funcție de condițiile meteo, 24 de luni reprezintă perioada de garanție.

Lucrările la ocolitoarea mică a municipiului Săcele, cu o lungime de 4,22 kilometri au început în 18 iunie 2012 și au fost recepționate în 4 decembrie 2012. Drumul asigură legătura între DN 1A (limita jud. Prahova – Săcele DN1) cu DN10 (Hărman (DN11) – Prejmer – Teliu – limita jud. Covasna) şi DN11 (Braşov DN1 – limita jud. Covasna). Valoarea contractului a fost de 13,74 milioane de lei, executant fiind SC Vectra SRL.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.