Trei zile de carte și muzică la Brașov

Asociaţia Culturală “Libris Braşov” organizează în perioada 24 – 27 Martie 2016 la Braşov Business Park cea de-a XIII-a ediție a Târgului Internaţional De Carte Şi Muzică – Libris Brașov.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTULUI

Vor fi peste 60 de standuri cu cărți din diverse domenii: literatură universală și română, științe umaniste și politice, terapie familială și de cuplu, dezvoltare personală, sănătate și nutriție, business, cărți pentru copii și carte școlară, medicină, științe economice, limbi străine, religie, spiritualitate, cărți în limbi străine etc.; case de discuri; jocuri de societate și expoziții de artă;

Gama evenimentelor este extrem de variată și cuprinde  lansări de cărți de genuri diverse: romane (autori consacrați Dan Coman, Marin Mălaicu-Hondrari, Ion Popescu Topolog, dar și la debut Cristian-Radu Georgescu, Dan-Constantin Enescu, Alexandra Gheorghe, Raluca Șoltuzu); poezie (Adrian Lesenciuc, Dumitru Nicodim); critică literară (Florin Șindrilaru); carte școlară (Mircea Moț); memorii, jurnale, interviuri (Lidia Popița Stoicescu, Doina Jela, Adrian Tuchel); cărți pentru copii (Basme și povești din Scheii Brașovului și de pe alte plaiuri ardelene, Aurora Georgescu, Carmen Ivanov); albume (“România paralelă. Alienare și kitsch în arhitectură și spațiul public”, proiect cultural  coordonat de arh. Teofil Mihăilescu etc.) la care se adaugă cărțile semnate de cadrele universitare de la Facultatea de Litere și cea de Psihologie și Științele Educației ale Universității Transilvania, cu care suntem parteneri.

Despre dezvoltare personală și filozofie

În cadrul târgului vor fi organizate conferinţe dedicate filosofiei, istoriei, dezvoltării personale şi spirituale susținute de Dumitru Constantin Dulcan, Niculina Gheorghiță și Lucian Boia sau dezbateri pe teme de actualitate alături de invitați din străinătate, Iulia Badea Gueriteé, Alexandru Ojică, Radu Magdin, Raymond Clarinard și părintele Constantin Necula.

Nicu Alifantis și Corina Chiriac la Brașov

Iubitorii de muzică se vor întâlni cu Nicu Alifantis, Corina Chiriac, Gențiana, Trio Estate etc. Duminică, 27 martie, vor avea parte de un regal de muzică tradițională autentică susținut de Dumitru Dobrican, Maria Butilă, Mihaela și Ciprian Istrate, Ion Crețeanu, Nicu Poșta și mulți alții.

Opt nouăți editoriale

În cadrul acestei ediții a târgului, Libris Editorial prezintă cititorilor nu mai puțin de opt noutăți editoriale: versuri în ediția revizuită „Romaiate” de Dumitru Nicodim; cronici, eseuri, comentarii în două volume reunite sub numele „Chiriașul secundei” scrise de îndrăgitul profesor Florin Șindrilaru; culegerea „Limba și literatura română. Bacalaureat. Subiectul al III-lea” cu un colectiv de autori coordonat de reputatul profesor Mircea Moț; memorii din timpuri și locuri diverse „The bridge” de Adrian Tuchel, arhitect și artist plastic născut în Brașov și stabilit la Cambridge; două romane de dragoste „Necunoscutul” volumul 2 de Alexandra Gheorghe și „Nesfârșite îmbrățișări” de Raluca Șoltuzu; un roman cu mult potențial „Jocul regelui”, prima parte a unei trilogii incitante semnate de Cristian-Radu Georgescu și Dan-Constantin Enescu dar și ediția a doua „Basme și povești din Scheii Brașovului și de pe alte plaiuri ardelene” avându-l ca autor pe cunoscutul istoric Alexandru Stănescu și ca ilustratoare pe Lia Stănescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.