Mai multe cartiere din Brașov, lăsate de uscat de un Dorel de București

Vineri dimineața, brașovenii din zonele Gării, Hărmanului, Griviței, Kogălniceanu, Toamnei, Victoriei, și 13 Decembrie au rămas fără apă. Asta după conducta magistrală care deservea aceste zone a fost secționată în zona Complexului Comercial Unirea. Acolo, firma Romterm din București efectuează lucrări de modernizare a rețelei de termoficare, așa că au săpat un șanț de aproximativ 2 metri, la o distanță mai mică de conducta de apă decât cea stabilită când s-a predat amplasamentul. Ba mai mult, directorul de exploatare al Companiei Apa Brașov, Teodor Sava, a declarat că cei care lucrau la rețeaua de termoficare nici nu au protejat șanțul.

„Vineri dimineața malul s-a prăbușit peste conducta de apă. Presiunea de aproximativ 30  de tone a cauzat ruperea conductei într-o zonă de îmbinare, unde este sudură. Practic conducta a fost rupt ca o cărămidă lovită de un caratist. Pentru a limita numărul zonelor afectate, am efectuat manevre în rețea, acolo unde avem alimentare dublă, adică rute alternative”, a declarat Sava.

Alimentarea cu apă s-a reluat în jurul orelor 17, iar reprezentanții Companiei Apa au spus că vor cere despăgubiri firmei care lucrează la rețeaua de termoficare.

De altfel, aceeași firmă a fost amendată pentru că după lucrările de modernizare efectuate anul trecut pe Strada Hărmanului și pe Bulevardul Gării nu a adus terenul la o stare circulabilă.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.