A fost redeschis spitalul de la Săcele. Ministrul Sănătății s-a declarat nedemn de foarfeca de tăiat panglica

După 6 ani, spitalul din Săcele este redeschis, deocamdată într-o formă restrânsă. Sunt 8 medici, șase asistente și câte 4 infirmiere și îngrijitoare. Spitalul Municipal Săcele are 7 specialități pe ambulatoriu, respectiv medicină internă, cardiologie, chirurgie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL și pediatrie. Spitalul va avea și structură de spitalizare de zi cu 5 paturi la dispoziția medicilor, structură care are toate dotările necesare pentru desfășurarea actului medical.

Banii pentru reparațiile la clădire dar și pentru achiziționarea aparaturii, respectiv 728.000 de lei au fost asigurați de la bugetul local al municipiului Săcele. De altfel, primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a afirmat că spitalul va mai beneficia de investiții în valoare de 600.000 de lei. Tot de la bugetul local a fost alocată și suma de 800.000 de lei, pentru funcționarea unității până la semnarea unui contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

De altfel, având vedere că Ministerul Sănătății alocat fonduri pentru redeschiderea unității de la Săcele, ministrul Florian Bodog refuzat să taie panglica, astfel că „la foarfecă” au fost doar primarul municipiului și prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu. 

„Având în vedere că Ministerul Sănătății nu a contribuit financiar, am decis să nu tai panglica. Noi am contribuit cu avize și consultanță, dar banii au fost dați de autoritățile locale”, a argumentat Bodog.

Deocamdată, unitatea este deschisă de de la ora 8.00 la 20.00, iar în următoarele trei luni se va monitoriza adresabilitate și numărul pacienților, după care vor începe demersurile pentru semnarea contractului cu CNAS. De asemenea, vor fi făcute demersuri pentru modificarea structurii organizatorice a unității, astfel încât să fie asigurată spitalizarea continuă. Într-o primă etapă spitalul va avea 50 de paturi spitalizare continuă, 10 paturi pe medicină internă, 20 pediatrie, 10 boli cronice și 10 îngrijiri paliative.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.