Brașovul devine capitala muzicii. Tinerii muzicieni urcă pe scenă alături de artiști consacrați din lume

În perioada 2-9 august, Festivalul Internațional “Musica Kronstadt 2017”, ediția a IV-a, ediție dedicată centenarului Dinu Lipatti aduce la Brașov elitele muzicii clasice mondiale de la Berliner Filarmoniker,  Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzica Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg și Landeskapelle Eisenach.

 

Acești muzicieni consacrați, impreună cu participanții Academiei  “Musica Kronstadt 2017” vor veni în întampinarea publicului meloman cu o agenda de 15 concerte extrem de variate, Academia oferind participanților peste 500 de cursuri de măiestrie  pentru disciplinele oboi, clarinet, fagot, corn, jazz, improvizatie, compoziție, muzică de cameră, ansambluri orchestrale de suflători, tehnică scenică și corepetiție.

Anul acesta, aproximativ 75 de cursanți, un record national pentru o Academie specializată pe segmentul instrumentelor de suflat, vin la Brașov să aprofundeze tehnici noi – interpretativ,  fiind îndrumați de personalități ale muzicii clasice de la orchestrele de prestigiu ale Europei.

Acesti cursanți provin din Canada, Luxembourg, Spania, Franța, Serbia, Republica Moldova și Romania, o adevarată performanță pentru această platforma educațional-culturala www.academyofmusic.eu .

Premiere  naționale  și internaționale ale Festivalului “Musica Kronstadt 2017” 

  • proiect unic în România care în numai 4 zile reușește să construiască o orchestră de suflători, această orchestra concertând până la finalul festivalului.
  • Singurul Festival Internațional pe profilul instrumentelor de suflat care reușeste să transmită pentru prima dată în Romania și la nivel global toate concertele , grație sistemului streaming prin site-ul www.academyofmusic.eu. Toate aceste concerte pot fi vizionate gratuit.
  • Este singurul proiect cultural din Romania care în premieră națională va realiza un duplex concertistic transmis prin sistemul streaming în data de 6 august.
  • Tinerii muzicieni români, în timpul celor 8 zile, vor susține un numar de 15 concerte, evoluând alături de cei mai mari muzicieni din lume. Menirea Academiei “Musica Kronstadt 2017” este tocmai atragereea elitelor mondiale din muzica clasică de a concerta cu tinerii muzicieni români și nu numai.
  • În cadrul Academiei/Festivalului International “Musica Kronstadt 2017” se realizează o serie de 5 concerte-workshop de jazz, improvizatie și compoziție. Cursanții Academiei, precum și publicul meloman sunt invitați să dialogheze cu artistii invitații în concert. Acest dialog muzical inedit va fi inițiat  și condus de renumitul jazzman Nicolas Simion (Germania) în cele 4 workshop-uri / concerte, dar și prin particiare  Petrei Acker (Romania) cu un concert R&B / jazz / soul în cadrul unui concert din data de 5 august.
  • Cei aproximativ 75 de cursanți, impreună cu cei 11 profesori vor interpreta pentru administrația orașului Brasov lucrări celebre din muzica clasică, pop, jazz. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.