O singură firmă va strânge gunoaiele din Brașov. Argumentul Primăriei Brașov: să existe un singur tarif pentru populație

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen din această lună proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate și a caietelor de sarcini pentru activitatea de salubrizare pe raza muncipiului Brașov. Potrivit studiului de oportunitate, soluția optimă este delegarea de gestiune prin concesionare, cum a fost și până acum, iar viceprimarul Brașovului Barabas  Laszlo a explicat și de ce: „Se asigură posibilitatea realizării unor investiții, cum ar fi colectarea deșeurilor printr-un sistem de pubele îngropate, dar, în același  timp, și preluarea de către operator a obligațiilor privind scăderea cantității de deșeuri depuse  la rampă”. 

 O noutate este că preluarea deșeurilor de la populație se va prelua de către un operator unic, argumentul autorilor studiului de oportunitate fiind că astfel vor evitate tarifele diferențiate. Contractul de salubrizare va fi atribuit  în urma unei licitații la care va putea participa o firmă sau o asociere. În prezent, Brașovul este acoperit de doi operatori de salubritate, respectiv Urban și Comprest.

Pe de aptă parte, specialiștii care au elaborat studiul de oportunitate au ajuns la concluzia că soluția optimă pentru salubrizarea domeniului public este împărțirea Brașovului în două, astfel că pentru atribuirea contractelor se va organiza o licitație cu două loturi.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.