„Cântări de munte” pe Postăvarul. Va reînvia „cultura muntelui”?

Montaniarzii sut mai mult decât o categorie de persoane cărora le place să cutreiere munții. Ei au și o „cultură a lor”, iar cântece  precum „Râpa”, „Fata Munților”, „Pădure Nebună” sau „Imnul Bucegilor” fiind cunoscute în comunitate, mai ales de către cei „de modă veche”. Duminică, 20 august, pe platoul de la refugiul Salvamont de pe Postăvarul, începând cu ora 12.00, va fi prima ediție a evenimentului „Cântări de munte”, organizat de Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor (SKV). „Va fi un concurs de interpretare cu două secțiuni: interpretare și compoziție. Nu sunt reguli stricte impuse celor care vor să se înscrie în concurs. Important este să știe să cânte, iar «secțiunea» compoziție este extrem de importantă, pentru că această «cultură a muntelui» este în declin. Acest concurs nu are mari pretenții muzicale, iar din juriu vor face parte membrii asociației noastre și, dacă în public vor exista specialiști, ni se pot alătura”, a declarat managerul proiectului, Tiberiu Fazakas. 
După concurs, la ora 17.00, va fi un concert al trupei CALEnDAR.
Această primă ediție a „Cântărilor de munte”, este o ediție pilot, Fazakas afirmând că scopul ei este de a „tatona terenul”, iar la eveniment sunt așteptate aproximativ 100 de persoane. 
„La acest eveniment vom face un filmuleț, care, dacă va ieși bine îl vom înscrie la un concurs european ce are ca temă tradițiile culturale ale montaniarzilor și cred că în acest mod vom putea promova Brașovul ca oraș verde”,  a mai spus reprezentantul SKV. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.