Serviciul de Pașapoarte se închide în plin sezon de concedii, în care „stranierii” revin acasă să-și facă actele

În plină aglomerație cauzată de cetățenii ce lucrează în străinătate și se întorc acasă să își înnoiască documentele Serviciul Public Comunitar de Evidență și Eliberare a Pașapoartelor Simple intră în mini-vacanță.

Instituția Prefectului, în coordonarea căreia se află Serviciul anunță că în perioada 12 -16 august Serviciul nu va lucra cu publicul, având în vedere că este perioada sărbătorii Sfintei Marii, pe care Guvernul a decretat-o liberă, cel puțin pentru angajații de la stat. 

Astfel, brașovnii veniți din străinătate în această perioadă, care vor să își schimbe pașapoartele, nu au decât să aștepte până la revenirea Serviciului, la programul normal. 

“Le transmitem cetățenilor că în intervalul 12 – 15 august nu se lucrează cu publicul. În urmă cu o săptămână, Instituția Prefectului a luat măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul  în zilele de luni, marți, miercuri și joi de la 16.30 până la 18.30, precum și sâmbăta până la orele 12.30, motiv pentru care s-a dispus și suplimentarea numărului de bonuri de ordine eliberate săptămînal”, a declarat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu.

Bonurile de ordine la Serviciul de Pașapoarte se emit în fiecare luni, pentru restul zilelor din săptămână. Pe 7 august însă, fuseseră deja emise bonurile pentru întreaga perioadă până la 16 august.

Serviciul de Pașapoarte se confruntă cu o acută lipsă de personal pentru volumul de muncă pe care îl are înaceastă perioadă. Luna trecută, prefectul Marian Rasaliu a obținut detașarea câtorva angajați în plus la acest serviciu, însă pe o perioadă determinată, cât este aglomerat pe timp de vară. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.