Voluntarii din Brașov fac ceea ce ar trebui să facă Spitalul Județean: igienizează secția de Interne din pavilionul Mârzescu

Secția de Interne a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov se mută temporar la pavilionul Mârzescu, pe perioada în care corpul B al unității principale este în reparații capitale și modernizări.

Pentru a putea funcționa în condiții bune însă, noile spații în care va funcționa secția Interne au nevoie de câteva intervenții minime de igienizare și de recondiționare a mobilierului și a dotărilor. Nici conducerea spitalului și nici Consiliul Județean, direct responsabile, nu s-au gândit să le facă dinainte, pentru a asigura un climat cât mai bun în condițiile date.

Așadar, ca în alte dăți, primii care sar în ajutor nu sunt neapărat reprezentanții administrației județene, care coordonează spitalul, ci voluntarii.

ONG-ul Harta Viselor a pus deja la cale două zile de igienizări la pavilionul Mârzescu, înainte ca secția de Interne să intre în funcțiune full – time.

Cei interesați să participe, ca voluntari, o pot face vineri 18 august, când se va face o igienizare exterioară, în curtea pavilionului Mârzescu și sâmbătă, când se va lucra puțin și pe interior, la recondiționarea mobilierului, a stativelor etc.

Pentru ziua de vineri, 18 august, necesarul este următorul:
– mături
– fărașe
– mănuși
– saci de gunoi
– motocositoare, foarfeci, trimere (pentru tuns gardul viu)
– bănci pentru așteptare vizitatori pacienți
– vopsea colorată pentru vopsit cauciucuri
– pensule
– diluant

Pentru ziua de sâmbătă, necesarul este următorul:
– smirghel
– șlefuitor pentru metal și lemn
– lac pentru balustradă de lemn
– pensule mari
– gresie și faianță albă pentru scara din policlinică
– adeziv special pentru gresie și faianță
– găleți și borcane pentru amestecuri
– vopsea alba metal pt stative perfuzii
– vopsea neagră pentru picioarele de la scaune și mese- saloane și pentru balustrada de fier forjat
– vopsea lavabilă albă
– glet pentru reparații zid 
– plinte colțuri și margini hol- policlinică
– capace WC

Cine poate asigura câte ceva din astea, este binevenit. Cei care pot susține acțiunea financiar, o pot face, de asemenea. 
Există și un cont pentru donații și sponsorizări. 

ASOCIAȚIA HARTA VISELOR, GRIVITEI NR 16:
RO63RZBR0000060019609846
-PENTRU SECȚIA INTERNE 

 

Primii care au început să curețe locul în care vor funcționa Internele sunt chiar medicii și asistentele secției, care de ieri au făcut prima curățenie generală, demonstrând că „omul sfințește locul”. (foto FB- dr. Laurentia Andrei)

1 Comentariu

  1. Culmea, printre promotorii impatimiti ai actiunii este si deputatul PSD Roxana Manzatu. In loc sa se zbata pentru alocari de fonduri, invita oamenii la voluntariat. Pai, banii gestionati de PSD sunt doar pentru ei. Pentru comunitati… sa lucreze MOCA aia din comunitati, ca ministerele PSD au bani doar de altele. Logic, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.