Specializările aeronautice au priză la liceeni. Colegiului Tehnic Transilvania Brașov s-a adaptat cererii și a dublat numărul de locuri la clasele de tehnicieni

Numărul elevilor care vor urma cursurile de aeronautică la Colegiul Tehnic Transilvania se va dubla începând cu anul școlar 2017 – 2018. 

Astfel, pe lângă clasa de tehnicieni în aeronautică, specializați pe structură, începând cu acest an, este disponibilă o nouă specialitate, aceea de tehnicieni aparate de bord (avion). Specializarea va fi dezvoltată tot împreună cu Airbus Helicopters România. 

„Suntem încântați că programul nostru educațional are priză la tinerii din Brașov. Am început cu o clasă de 28 de elevi iar anul acesta numărul lor s-a dublat. România are nevoie de specialiști în aeronautică și Airbus Helicopters susține cu toată energia profesionalizarea tinerilor, astfel încât să fie pregătiți atât pentru schimbul de generații, cât și pentru acoperirea necesarului de forță de muncă generat de dezvoltarea industrială prevăzută. Pe platforma de la Ghimbav este nevoie de un suflu nou, avem mulți specialiști care se află la apusul carierei și care vor trebui înlocuiți, dar și de cadre noi pentru activitatea ce se va desfășura în facilitățile industriale deja realizate”, a spus Serge Durand, Directorul General al Airbus Helicopters Industries România, .

 

Clasele cu profil aeronautic ale Colegiului Tehnic „Transilvania” din Brașov sunt rezultatul unui proiect educațional generat și susținut de către Airbus Helicopters Industries, Ministerul Educației Naționale, Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Alianța Franceză, Inspectoratul Școlar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR SA, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii și Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d’Azur.

„Parteneriatul Airbus Helicopters – Colegiul Tehnic Transilvania asigură pregătirea generală şi profesională a elevilor la nivelul cerinţelor angajatorilor, adaptate la dinamica pieţei muncii. Materialele educaţionale oferite şcolii creează premisa  formării şi dezvoltării competenţelor pentru viitorii specialişti în domeniul aeronautic. Formarea cadrelor didactice a reprezentat o investiţie importantă  în dezvoltarea capitalului uman cu impact asupra creşterii calităţii actului educaţional oferit elevilor pregătiţi în specializări din domeniul aeronautic”, a declarat Daniela Felegean, Colegiului Tehnic „Transilvania” din Brașov.

Cei 56 de elevi care urmează aceste cursuri vor obține, la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni aparate de bord și tehnicieni structură.

Parteneriatul dintre Airbus Helicopters și Colegiul Tehnic „Transilvania” are loc  în contextul investiției Airbus Helicopters în noua fabrică de la Ghimbav unde va fi produs elicopterul Super Puma H215.

Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2016 a generat venituri de 67 miliarde de euro şi a avut aproximativ 134.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100 – 600 de locuri. Airbus este de asemenea lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport şi misiuni de salvare precum şi numărul 1 în Europa şi numărul 2 mondial în industria spaţială. în domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.