Elicopterul președintelui din Djibouti, recondiționat la Ghimbav

foto: arhiva

Patru elicoptere care au fost în revizie la fabrica Airbus Helicopters România din Ghimbav vor pleca spre statul african Djibouti. Este vorba despre patru elicoptere 365 N DAUPHIN, pentru Forţele Aeriene Djibouti, unul dintre elicoptere fiind chiar al preşedintelui.

Potrivit directorului de operaţiuni al Airbus Helicopters România, Gabriel Ciornei, cele patru elicoptere au venit într-o configuraţie sanitară, iar unul dintre ele a fost transformat în varianta VIP pentru preşedintele Republicii Djibouti.

„E vorba despre un contract de revizie şi retrofit al unor elicoptere 365 N DAUPHIN, care s-a derulat pe parcursul a doi ani şi a constat în revizie generală pentru un elicopter şi revizii periodice pentru celelalte trei, dar şi transformare de configuraţie. Elicopterele au venit în configuraţie sanitară, unul din ele a fost transformat în varianta VIP şi va fi operat de Forţele Aeriene dijboutiene, pentru transportul preşedintelui, alte două elicoptere au fost transformate pentru transport, iar unul a rămas în configuraţia iniţială. În plus, pe elicoptere, s-a instalat o nouă variantă de sistem de aer condiţionat”, a declarat Gabriel Ciornei, citat de mediafax.ro

Munca a fost una laborioasă, spune reprezentantul Airbus, „nu datorită nivelului tehnic cerut de mentenaţă, pentru că suntem calificaţi, dar a fost un contract care a cuprins şi aceste transformări de configuraţie, care nu sunt deloc simple (…) şi, de ce să nu spun, şi un client extrem de pretenţios şi dificil”, a mai spus Ciornei.

Aparatele vor pleca luni din Braşov spre Djibouti, acestea urmând să fie încărcate pe platforme rutiere, care le vor transporta până la Otopeni pe parcursul nopţii de duminică spre luni.  La Otopeni vor fi încărcate într-un avion cargo Antonov 124, iar descărcarea va fi în statul african, după un zbor de aproximativ 5 ore. 

**

Djibouti este o țară din Africa ce ocupă, în total, o suprafață de doar 23.200 km², adică de aproximativ patru ori mai mare decât județul Brașov, care are 5.363 km².  Djibouti se învecinează la nord cu Eritreea, la sud și vest cu Etiopia, iar în sud-est cu Somalia. Granițele rămase se învecinează cu Marea Roșie și Golful Aden. Djibouti ocupă, în total, o suprafață de doar 23.200 km². Stratul este amplasat strategic, aproape de cele mai aglomerate coridoare maritime din lume, controlând accesul la Marea Roșie și Oceanul Indian, fiind astfel un element cheie în centrele de realimentare și transbordare. Djobouti este, de asemenea, principalul port maritim pentru importurile și exporturile țării vecine, Etiopia.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.