FOTO & VIDEO. Monoposturile electrice ale liceenilor de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” au fost vedetele deschiderilor de an școlar în Brașov

30 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov au lucrat două luni la proiectarea și asamblarea a trei mașini electrice de curse. Monoposturile au fost prezentate în timpul festivității de deschidere a anului școlar de la liceu și, cum era de așteptat, au „luat fața” celorlalte ceremonii din oraș. A fost trecută „în plan secund” vizita ÎPS Laurențiu Streza, care a participat la deschiderea anului școlar de la Liceul „Andrei Mureșanu” și la cea de la Colegiul Național „Andrei Șaguna”. 

Cele trei mașini au fost realizate prin proiectul „Info Car Race”, cofinanţat cu suma de 12.000 de lei prin Fondul Ştiinţescu, derulat de Fundaţia Comunitară Braşov. Proiectul a mai fost sprijinit și de compania Siemens și de Universitatea Transilvania din Brașov. Rezultatul? „Sunt primele trei maşini de curse electrice care rulează în România”, a anunțat unul dintre profesorii coordonatori, Manuela Șerban. 

Cele trei vehicule nu sunt finalizate, pentru că va mai trebui realizată caroseria, apoi, în 23 septembrie, cele trei echipe care au lucrat la monoposturi se vor întrece într-o competiție în parcarea de la Coresi. Cel mai bun echipaj va fi înscris într-un concurs din Anglia. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”224″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 Performanțele tehnice: 

  • Fiecare mașină are două baterii pe bază de plumb
  • Puterea motorului:  240 V, echivalentul unui cal putere
  • Transmisia printr-un lanț
  • Frâne „pe disc”
  • Masa: 90 de kilograme, fără caroserie şi şofer
  • Viteza maximă: 42 km/h
  • Autonomie: 1,5 ore
  • Senzori pentru monitorizarea încărcării și temperaturii acumulatorilor, a vitezei
  • Una dintre maşini are și marșalier. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.