Trei licee din Brașov, cu promovabilitate zero la simularea Bacalaureatului! Mai puțin de jumătate din elevi au obținut medii de trecere

La trei dintre liceele din Brașov niciun elev nu a reușit să obțină media de trecere la simularea examentului de Bacalaureat. Este vorba despee Colegiul Tehnic „Transilvania“, Colegiul Tehnic de Transporturi și Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat“ din Victoria. 



 

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare disciplină, iar media generală minim 6. 

Rezultatele la simulare au fost însă slabe în tot județul, pe linia celor de la nivel național, de altfel. Din datele centralizate la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, dacă mâine ar fi Bacalaureat, la colegiiledin județ doar 4 din 10 elevi ar trece „examenul maturității“. 

Mai exact, la Brașov, deși 80,33% dintre candidaţi au luat note de trecere, doar jumătate din ei au reuşit să facă şi media 6. 



 

Pe de altă parte, deși există 51 de note de 10, la niciun colegiu din Brașov nu a fost obținută media 10 la această simulare. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Colegiul Național „Andrei Șaguna“, cu promovabilitate de 94,29% (doar 8 elevi nu au obținut media de trecere), Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş – 73,94% promovabilitate și Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” – 71%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.