Trei mașini electrice de curse, pe grila de start a anului școlar de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov

Deschiderea anul școlar de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov, care va începe la ora 10.00 va fi altfel: 3 mașini de curse electrice, realizate de 30 de elevi ai liceului, vor putea fi admirate de toată lumea prezentă la eveniment.

Vehiculele au fost realizate prin Info Car Race, finanțat prin programul Fondul Științescu Brașov, cu sprijin din partea companiei Siemens Industry Software. Constructorii celor trei mașini, funcționale pe baza unor kituri speciale, sunt  30 de liceeni de la Colegiul „Grigore Moisil”, care au lucrat în echipe, timp de 2 luni pe perioada verii. Aceste mașini vor fi prezentate și vor fi testate la fața locului de către elevii implicați în proiect. 

Fiecare echipă este coordonată de unul din profesorii al liceului (Șerban Manuela, Nițulescu Laura,  Mastan Titu și Schiller Monica) și îndrumată tehnic de specialiști din cadrul companiei Siemens Industry Software şi studenţi ai echipei BlueStreamline din cadrul Universităţii Transilvania. Procesul de construire a maşinilor electrice este ghidat de profesorul universitar Mihai Comşiţ şi managerul companiei Siemens Industry Software, Cristi Irimia.

Proiectul este unul dintre cele 10 proiecte finanțate prin programul Fondul Științescu Brașov, dezvoltat de Fundația Comunitară Brașov, alături de Romanian-American Foundation, cu sprijin financiar din partea partenerilor Siemens Industry Software, Benchmark, Viessmann, Turist Info.ro şi Hastag Kiwi. 

În perioada 2017-2018, la ediția pilot a Fondului Științescu, 10 echipe care implică elevi, părinţi, profesori şi oameni pasionaţi de STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică) dezvoltă împreună proiecte care explorează lumea fascinantă a ştiinţelor: laboratoare interdisciplinare de matematică, programe de robotică, ateliere şi târguri de ştiinţe, maşini de curse şi dispozitive de studiu al fenomenelor meteorologice.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.