Până la Paști, Școala nr. 4 din Brașov va arăta ca nouă. La Liceul de Informatică șantierul se prelungește

Începute în prima parte a anului trecut, lucrările de eficientizare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 4 din Răcădău sunt, pentru care municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare elvețiană, sunt aproape gata. Lucrările sunt în grafic și mai sunt de făcut mici retușuri, apoi curățenia, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov.  



 

 „Tot până la finalul lunii, în afara proiectului cu finanţare elveţiană, vor fi amenajate căile de acces şi spaţiile verzi”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Acesta a mai spus că, în paralel, conducerea şcolii a început procedurile de achiziţie a mobilierului şi dotărilor.

Reabilitarea energetică a acestei școli este realizată de Asocierea SC Aeon Building SRL – SC M.B. Building&Consulting SRL, valoarea totală a contractului fiind de 2.530.272,79 lei fără TVA.

Înainte de deschiderea șantierului, elevii de la Școala 4 au fost mutați în sălile de clasă ale Liceului de Arte Plastice, iar în funcție de decizia conducerii unității de învățământ, aceștia se vor „întoarce acasă” până la finalul acestui an școlar sau după vacanța de vară.

În schimb, la Școala 4 nu vor mai fi grupe de preșcolari, Primăria Brașov anunțând că are în plan extinderea pe orizontală a actualei Grădinițe Martinică.



 

Penalități pentru firma care lucrează la „Informatică”

Dacă în cazul proiectului de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 4, constructorul s-a „mobilizat exemplar”, nu același lucru se poate spune despre firma care a obținut contractul pentru eficientizarea energetică a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov. Constructorul, SC Construcciones Deco SA, a deschis șantierul în luna aprilie a anului trecut și ar fi trebuit să finalizeze proiectul luna trecută, lucru care nu s-a întâmplat. În momentul de faţă, la Corpul A al colegiului a fost realizată termoizolarea şi se fac finisajele la soclu. La Corpul B este aproape gata partea de termoizolare şi mai trebuie aplicată vopseaua decorativă. Nu în ultimul rând, mai sunt de făcut unele lucrări la corpul de legătură. De asemenea, la ambele corpuri, se mai lucrează încă la finisaje şi zugrăveli.



 

Cum firma a depășit termenul de finalizare proiectului, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că acesta va trebui să plătească penalități de întârziere de 0,027% din valoarea lucrărilor care mai erau de executat la finalul lunii martie (aproximativ un milion de lei).

„Primarul Braşovului, George Scripcaru a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii constructorului, iar în ultima perioadă, constant, în fiecare zi lucrează pe şantier în jur de 45 de oameni. De asemenea, zilnic, pe şantier este prezent un reprezentant al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Braşov, care monitorizează evoluţia lucrărilor. În urma discuţiilor cu constructorul acesta a dat asigurări că va termina lucrările până la sfârşitul lunii mai”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.



 

Lucrările de eficientizare energetică Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” au fost începute în data de 17 aprilie 2018, valoarea totală a contractului fiind de 4.232.124 lei fără TVA. Și pentru acest proiect, municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare nerambursabilă, prin Programul de Cooperare Româno-Elvețian.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.