Brașovul ar putea avea un nou subprefect. Cărțile se fac pentru un ecologist

În conducerea Instituției Prefectului Județul Brașov ar putea să apară unele modificări în următoarea perioadă.

Subprefectul Ciprian Băncilă ar urma să să fie înlocuit, ideea fiind întărită și de faptul că, la finalul ședinței de Colegiu Prefectural de marți, Băncilă și-a luat la revedere oficial de la șefii instituțiilor deconcentrate, cu care a lucrat până acum.

Locul lui Băncilă ar putea fi luat de Cătălin Nămăescu, președintele PER Brașov, care în această perioadă se străduiește să ocupe un post de funcționar într-una din primăriile din județul Brașov.

Începute după alegerile parlamentare din 2016, pe holurile Consiliului Județean, negocierile privind obținerea de către PER a postului de subprefect al Brașovului, pentru Cătălin Nămăescu, par a se fi terminat.

Zvonurile conform cărora ca Nămăescu ar urma să fie detașat de pe un post oarecare de funcționar public, pe postul de subprefect par a se confirma, din moment ce acesta s-a înscris la un concurs pentru ocuparea postului de consilier juridic asistent la Primăria Ghimbav, astfel încât să își completeze CV-ul obligatoriu.

Dosarul de candidatură al lui Nămăescu, pe postul de la Primăria Ghimbav, a fost respins inițial de comisia de evaluare, pe motiv că „ecologistul” nu a făcut „dovada studiilor superioare de lungă durată absolvite cu diplomă  de licență în domeniul științelor juridice-drept”. (VEZI AICI)

El a contestat însă decizia comisiei, ulterior fiind declarat „ADMIS”. (VEZI AICI).

Concursul se va desfășura miercuri, 1 noiembrie 2017, iar pe lângă Cătălin Nămăescu, pentru ocuparea acestui post și-a mai depus candidatura și Marin Elena Monalisa.