Dispare noroiul, apare asfaltul. 10 străzi din zona nouă a Ghimbavului intră în modernizare

Locuitorii de pe 10 străzi din cartierul Florilor din orașul Ghimbav (zona nouă a orașului) vor scăpa de noroiul și praful de pe drum, arterele urmând a fi modernizate. Deocamdată, proiectul este în etapa pregătirii documentațiilor tehnice, pentru elaborarea Studiului de fezabilitate, Primăria Ghimbav lansând o licitație cu o valoare estimată de 378.151 lei, fără TVA. Conform anunțului licitației, Studiul de fezabilitate va fi realizat pentru străzile Salviei, Brândușei, Busuiocului, Trandafirului, Zambilei 2, Lămâiței, Lăcrămioarei, Crinului (parțial), Orhideei, Margaretei(parțial),  iar documentația va trebui să fie gata în 90 de zile. 

 Pe cele 10 străzi urmează a se realiza canalizarea pluvială, apoi drumurile vor fi asfaltate, vor fi amenajate trotuare, piste pentru bicicliști, trotuare și locuri de parcare. Totodată, specialiștii care vor pregăti Studiul de fezabilitate vor verifica toate rețelele de utilități, pentru a vedea dacă nu va fi nevoie de lucrări de relocare. 

Modernizarea celor 10 străzi face parte dintr-un plan mai amplu ce vizează infrastructura rutieră din „Florilor”. Astfel, în cursul acestui an au început lucrări la străzile Freziei, str. Iasomiei, str. Zorelelor, str. Garoafei, str. Hortensiei, str. Margaretei şi str. Lalelei, Zambilei (porţiunea nemodernizată) şi Genţianei.

Opt străzi din zona nouă a Ghimbavului vor fi aduse la stadiu de drum asfaltat. Alte două străzi sunt în evaluare

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.