Propunere pentru Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov: centru de pregătire aproape de aeroport

Primăria Ghimbav are în plan să amenajeze un centru de pregătire Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. Acesta ar urma să facă parte dintr-un proiect mai amplu, ce presupune construirea unui campus școlar în oraș. De altfel, primarul orașului, Ionel Fliundra, a anunțat că a discutat despre acest centru de pregătire cu fosta conducere a academiei, care s-a arătat deschisă acestei propuneri. De altfel, el a menționat că subiectul va fi discutat și cu noua conducere. „Acest centru de antrenament ar fi aproape de aerodromul de la Ghimbav, dar și de aeroport”, a argumentat Fliundra.

Conform declarației primarului, proiectul campusului școlar este în faza de pregătire a Planului Urbanistic Zonal, pentru această investiție fiind luat în calcul un teren de aproximativ 4 hectare, la intersecția DJ 103C cu drumul care duce la unitatea militară.

 „Avem în plan construirea unei școli profesionale în sistem dual. Este vorba de un campus școlar, cu spații educaționale, dar și cu un cămin pentru elevi. O astfel de investiție este necesară, pentru că va asigura resursa umană pentru agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul Ghimbavului. Meseriile pentru care vor fi calificați elevii vor fi stabilite împreună cu companiile partenere”, a afirmat primarul.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.