Primul ghid virtual de vizitare a unui muzeu din România, lansat la Braşov: „Este un pas în viitor”

Primul ghid virtual de vizitare a unui muzeu din România, realizat cu ajutorul ochelarilor virtuali a fost lansat vineri, la Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov.

Odată ce îşi pun ochelarii, vizitatorii intră în altă realitate, în care întâlnesc personaje istorice.

Expoziţia temporară a Muzeului Mureşenilor din Braşov capătă dimensiuni virtuale, cu ajutorul unei aplicaţii de realitate virtuală şi augmentată, instalată pe două telefoane. Vizitatorii care îşi pun ochelarii se întâlnescu cu personaje istorice, văd un film despre dansul de societate Romana şi documentarul „Braşovul interbelic şi junii“.

Alte trei ferestre virtuale în trecut sunt disponibile cu ajutorul ochelarilor VR: strada Mureşenilor, Zeppelinul care a tranzitat oraşul în 1929 şi Piaţa Sfatului.

Este un pas în viitor, deja viitorul devine prezent sub ochii noştri. Oferim posibilitatea vizitatorilor să plonjeze într-o lume de altădată. Este o vizită alternativă a aceleiaşi expoziţii, deci o poţi vedea în mod clasic, obiecte de mobilier, tablouri, documente, obiecte vechi. În acelaşi timp, cu aceşti ochelari de realitate virtuală poţi să vezi alte lucruri: personaje din altă epocă, filme cu Braşovul interbelic, dansuri de societate, Braşovul văzut de sus, văzut de jos în sus, a declarat Valer Rus, directorul Muzeului „Casa Mureşenilor“, citat de MEDIAFAX.

Pentru o lună, intrarea în muzeu este liberă. Ulterior, aceste integrări vor rămâne permanent în muzeu şi nu se percep costuri suplimentare pentru încercarea lor.

Ne-am dorit doar o diversificare a gamei de soluţii de prezentare a patrimoniului, pe lângă modalitatea clasică şi să venim oarecum în întâmpinarea tinerei generaţii care foloseşte astfel de device-uri, a spus Cristina Seitz, manager de proiect.

Proiectul se adresează elevilor, vizitatorilor români și străini care vor vizita expoziția permanentă a Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov începând cu luna octombrie 2017. El este derulat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov în perioada august-noiembrie 2017, alături de partenerii Universitatea Transilvania – Facultatea de Sociologie și Comunicare și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov. 

sursa: mediafax.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.