Blocuri uriașe în Brașov. Un dezvoltator imobiliar cere avizele pentru un nou complex rezidențial pe fosta platformă Prefa

Vândut de omul de afaceri Ioan Neculaie cu 50 de milioane de euro unui investitor din SUA, terenul fostei fabrici Prefa (pe strada Carpaților, vis-a-vis de Metrom și Roman SA), pe care americanul a vrut să construiască cele mai înalte blocuri din Brașov, a fost cumpărat anul trecut de Urban Invest cu 8 milioane de euro, după ce compania afaceristului de peste ocean a dat faliment.  Dezvoltatorul american avea în plan construirea unor blocuri cu 30 de etaje. Acum însă, noul proprietar vrea ca pe terenul respectiv să ridice clădiri cu 24 de etaje. Chiar și așa, acestea ar fi cele mai înalte blocuri din oraș, având în vedere că în Brașov deocamdată, cele mai înalte blocuri de locuințe au până la 12 etaje. 

Pentru acest proiect, Urban  Invest Brașov a obținut de la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din Primăria Braşov, avizul pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ), iar în perioada următoare prevederile documentului vor fi aduse la cunoștința vecinilor din zona fostei platforme Prefa. Va urma avizarea de către Consiliul Local Brașov și Consiliul Județean Brașov, iar în final, aprobarea de către Consiliul Local Brașov. 

În PUZ se arată că pe terenul cu o suprafață de aproape 10 hectare se vor construi peste 10 blocuri. Clădirile vor avea destinație de locuințe, clădiri pentru birouri, centre educaționale (școală, grădiniță, creșă), dar se vor amenaja și parcări.  Unele imobile vor avea demisol, parter și 10 etaje, iar cu trei nivele la subsol, parter și 24 de etaje.

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.