Aristotel Căncescu ar putea afla anul viitor dacă va fi condamnat pentru contractele atribuite „firmelor de casă”. Persoane importante din Brașov se regăsesc pe lista martorilor

Deschis în anul 2014, primul proces în care fostul  președinte al Consiliului Județean (CJ) Brașov este judecat pentru fapte de corupție, s-ar putea finaliza anul viitor, relatează Agerpres. Termenul a fost anunțat de unul dintre avocații fostului șef al CJ, Nicolae Vasilescu, care susține că judecătorii Tribunalului Brașov, nu se vor putea pronunța înainte de anul viitor. De altfel apărătorul a afirmat că în acest dosar sunt audiați aproximativ 80 de martori.

„Unul dintre cei acuzați, Ioan Diniță (fostul deputat al PC – n.n. ), a cerut o expertiză destul de complexă, care încă nu este finalizată. O şedinţă durează în jur de patru ore, timp în care sunt audiaţi doi, trei martori. Vă spun că mai devreme de anul viitor acest dosar nu se va încheia”, a declarat Vasilescu pentru Agerpres

De altfel, vineri, pe lista martorilor audiați a fost și directorul Muzeului Prima Școală Românească, preotul Vasile Oltean.

Gotic și Ramb Sistem dețineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată, pe 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţie Naţionale Anticorupţie fiind acuzat de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. În dosar mai sunt cercetaţi fostul deputat al Partidului Conservator (PC) Ion Diniţă, fostul administrator public al judeţului Braşov, Radu Ispas, precum şi foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai unor instituţii din subordinea administraţiei judeţene. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, „obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, fiind legate de activitatea inculpaţilor Căncescu Adrian Aristotel, preşedintele al Consiliului Judeţean Brașov şi Ispas Radu Petru, administrator public al judeţului Brașov, care şi-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care le administrau. Aceste două firme «de casă» dețineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial, prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu Andrei Aristotel”.  

Acesta este doar unul dintre procesele pentru care Aristotel Căncescu este judecat pentru fapte penale, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov, Gabriela Ciolacu declarând pentru Agerpres că pe rolul instanței mai sunt cinci dosare în care este cercetat fostul șef al administrației județene.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.