BAC 2018. Modele de subiecte pentru examenele orale din februarie. Absolventii de liceu susțin luna viitoare competențele lingvistice si digitale

Absolvenții de liceu, care susțin Bacalureatul in 2018, au la dispozitie, pe site-ul subiecte2018.edu.ro, modele de subiecte pentru probele orale din cadrul examenului. Față de anul trecut, cele mai importante modificări ale examenului de Bacalaureat sunt faptul că probele orale se vor desfășura în timpul anului școlar, în luna februarie, iar lucrările scrise ale examenelor naționale vor fi corectat online, acasă sau în centrul de corectare, de către profesori.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naționala au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizeazăa cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017 nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Sursa: hotnews.ro

MODEL BAC Lb. ROM

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.