Bilanţul Ministerului Educaţiei după simulările pentru BAC: Harghita – în top, Brașov și Timiș – la coadă

Județul Harghita a avut cea mai mare participare a elevilor în cel puțin două dintre zilele de desfășurare a simulării probelor scrise de Bacalaureat 2021, care s-a în această săptămână. La coada listei se află în schimb, județele Ilfov, Brașov și Timișoara au avut cea mai slabă prezență. În aceste județe, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID-19, multe licee nu au organizat deloc simularea. Reamintim că în județul Brașov, 21 de licee au fost în situația de a nu organiza examenele „de încercare”.

Un bilanţ al Ministerului Educaţiei, după simularea Bacalaureatului, publicat vineri, arată cifrele de participare pe zile şi discipline: 

Luni, 22 martie 2021, la proba scrisă la Limba și literatura română: au fost prezenți 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori (aproximativ 5% din numărul total de unități). Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați cinci candidați.  

Marți, 23 martie 2021, la proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie): au participat 108.913 elevi, din care 74.178 au susținut proba la matematică, iar 34.735 au susținut proba la istorie. Nu au putut participa elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Patru candidați au fost eliminați. 

  • Cea mai mare rată de prezență (94%) s-a înregistrat în județul Harghita, iar județele cu cea mai scăzută rată de participare au fost Brașov, Ilfov și Timiș, județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea. 

Miercuri, 24 martie 2021, la proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba E.d): au participat 106.082 de elevi. Nu au putut fi prezenți elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care a fost instituită carantinarea zonală. Au fost eliminați din examen șase candidați.  

  • O rată de prezență semnificativă (94%) s-a înregistrat, de asemenea, în județul Harghita. Județele cu procente scăzute de participare au fost Brașov (20%), Timiș (20%) și Ilfov (22%), județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea. 

Joi, 25 martie 2021,la roba scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b). Au participat 5.613 elevi din 18 județe (84% din numărul total de elevi înscriși pentru această probă). 

  • Cea mai ridicată prezență (peste 95%) s-a înregistrat în județele Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj și Mureș. O rată de participare scăzută s-a consemnat în județele Brașov și Timiș, județe în care majoritatea liceelor în care se putea organiza această probă sunt în localități intrate în carantină. 
 

1 Trackback / Pingback

  1. Bilanţul Ministerului Educaţiei după simulările pentru BAC: Harghita – în top, Brașov și Timiș – la coadă – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.