Gabriela Urse, noul președinte al femeilor din PSD Brașov

Noul președinte al OFSD-municipiul Brașov este Gabriela Urse, care o înlocuiește pe Adela Diaconu, demisă la sfârșitul săptămânii trecute de Biroul Politic Municipal, la propunerea președintelui Lucian Pătrașcu.

Pătrașcu a declarat că a luat decizia acestei înlocuiri întrucât își dorește din partea OFSD acțiuni cu  mai mult impact, în condițiile în care 2018 este ultimul an fără alegeri, în care se poate face reconstrucție la nivelul organizației municipale a particului. 

„Vrem ca OFSD să fie o organizație puternică, să atragă membre din cât mai multe categorii socio-preofesionale, să avem cât mai multe proiecte pentru comunitatea brașoveană. Vreau ca Gabriela Urse să facă acțiuni care să aibă impact asupra organizației și asupra comunității. Din punctul meu de vedere, astfel de acțiuni, dacă s-au făcut până acum, unele au avut impact, altele nu, iar asta se vede la numărul de membre ale organizației”, a declarat Lucian Pătrașcu, președintele organizației municipale PSD Brașov. 

Pe motiv că nu vrea să vorbească despre cifre, Pătrașcu a refuzat să menționeze câte membre are acum OFSD Brașov sau câte avea în urmă cu un an, când proaspăt-demisa șefă a organizației, Adela Diaconu. A precizat, după multe insistențe, că sunt „doar câteva zeci care sunt active”.

Gabriela Urse, la al treilea partid

Gabriela Urse este consilier local PSD, loc în care a ajuns de pe poziția nr. 12 pe listele de candidați ai partidului, după ce anul trecut, în luna aprilie, fostulm președinte al organizației, Răzvan Popa, și-a dat demisia din CL

Pentru Gabriela Urse, PSD este al treilea partid unde activează. În 2008 a fost consilier local din partea PNL, însă la doar câteva luni după învestire, i s-a retras sprijinul politic, pe motiv de insubordonare, fiind exclusă, tot atunci, din partid. Urse ar fi trebuit să îşi piardă imediat mandatul, însă a atacat în instanţă hotărârea PNL și a rămas în Consiliul Local până în 2010, când s-a pronunțat o hotărîre definitivă a Judecătoriei Braşov.

În 2012, Gabriela Urse a candidat la CL din partea PP-DD, în ambele partide fiind membru cu adeziune.

Urse a cochetat și cu PDL, însă nu a fost oficial membru al partidului. 

Din 2013, Gabriela Urse este membru PSD, iar la Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) Brașov a fost numită acum interimar în funcția de președinte, până la organizarea de alegeri interne. 

„Vreau să consolidez echipa, doresc  să facem împreună proiecte pentru comunitate. Prioritatea mea este să știm și să conștientizăm ce-și doresc brașovenii”, a declarat marți Gabriela Urse, după ce a fost prezentată la nou președinte al OFSD. 

Numirea Gabrielei Urse s-a făcut după demiterea Adelei Diaconu, care  într-un conunocat de presă și-a anunțat ulterior plecarea din partid. Adela Diaconu a prezitat în comunicatul de presă că „după modul de acțiune din ultimul timp al acestui partid, în funcții de conducere se doresc oameni cu potență financiară și cât mai servili formațiunii”. (DETALII AICI)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.