Visul de 100.000 de euro al unui consilier local PSD Brașov: drapel de 3.000 de beculețe pe Tâmpa

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Brașov, Lucian Pătrașcu, a lansat marți, într-o conferință de presă, propunerea ca Bașovul să marcheze Centenarul Marii Uniri prin aprinderea a 3.000 de beculețe roșii, galbene și albastre pe Tâmpa. „Ar fi cel mai mare drapel din beculețe din lume și ar putea intra în Cartea Recordurilor. Aprinderea luminițelor s-ar putea face în 30 noiembrie 2018, când sper să se țină cont de propunerea noastră și să fie pornit iluminatul de sărbătoare din Brașov”, a declarat Pătrașcu.

Ideea i-a venit social democratului după ce a aflat că în orașul italian Gubbio, din anul 1981, pe un deal vizibil din centrul localității, este aprins cel mai mare brad luminos din lume. „Bradul din Italia este format din 2.000 de beculețe. Costul aferent unei luni în care este aprins este de aproximativ 60.000 de euro, dar o parte din bani sunt obținuți prin sponsorizări sau printr-un program de gen: adoptă un beculeț. Cine dă 100 de euro, poate aprinde un beculeț din respectivul brad, printr-o aplicație”, a declarat Pătrașcu. El a precizat că lămpile care formează bradul din Italia sunt montate cu ajutorul unor stâlpi din lemn.

„Propunerea noastră este ca în bugetul local al Brașovului pe anul în curs să fie prevăzuți bani pentru instalarea unui drapel luminos pe Tâmpa. Cred că ar fi suficienți 100.000 de euro. Drapelul ar urma să fie format din 3.000 de beculețe,  fixate cu ajutorul unor stâlpi de lemn”, a mai spus Pătrașcu.

Alesul local a adăugat că detaliile tehnice ar trebui să fie pregătite de executivul Primăriei, în baza unui proiect. Totodată, el a precizat că faptul că drapelul urmează a fi instalat într-o arie protejată nu va reprezenta o problemă, argumentul lui fiind că stâlpii necesari pentru becuri vor fi provizorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.