Vama Buzăului ar putea deveni stațiune turistică în 2018. Zimbrii și „Urlătoarele“, pe lista atuurilor

Vama Buzăului aspiră la statutul de stațiune turistică pe care ar putea să îl obțină în acest an, dacă Guvernul va aproba demersul început la jumătatea anului trecut de autoritatea locală. Atestarea ar putea veni în luna mai, după cum a precizat primarul Tiberiu Chirilaș, după ce o comisie a Ministerului Turismului va face o vizită la Vama Buzăului. „Este un vis al meu de când am pășit în administrația publică locală, de a face ca Vama Buzăului să devină stațiune turistică. Pentru a primi atestarea trebuie să atingem unele criterii, iar din punctul nostru de vedere aceste criterii sunt deja îndeplinite. Documentația depusă anul trecut a deja analizată la Ministerul Turismului și avem și un feed-back din parte lor. Așteptăm acum ca undeva în luna mai, prin Hotărîre de Guvern, să fim atestați ca stațiune turistică de interes local”, a declarat Tiberiu Chirilaș.

Unul dintre criteriile care trebuie respectate în acest caz ține de numărul de locuri de cazare puse la dispoziția turiștilor. Vama Buzăului ar trebui să aibă peste 100 de locuri de cazare. „În acest moment, în Vama Buzăului avem clasificate aproape 100 de locuri de cazare, toate în pensiuni de trei margarete. În curs de analiză la Ministerul Turismulu mai sunt alte trei pensiuni, care așteaptă clasificarea“, a declarat primarul Tiberiu Chirilaș.

Vama Buzăului este situată la poalele Munţilor Ciucaş (cu renumitele Tigăi şi mulţi Sfinxi)

Printre atracțiile turistice din Vama Buzăului sunt rezervația de zimbri, cele șapte Festung-uri și Urlătoarele, cascada de unde pornește râul Buzău.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.