46 de utilaje de deszăpezire pe drumurile naționale din județ, 31 pe străzile din municipiul Brașov

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat, începând de ieri după-amiază, pe tot parcursul nopţii, pe străzile principale şi, din această dimineaţă, în interiorul cartierelor cu 31 de utilaje, a anunțat Primăria Brașov, printr-un comunicat de presă. 

Până în această dimineață s-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov. Din această dimineață, a început deszăpezirea și pe pe arterele principale din interiorul cartierelor.

Comprest a asigurat această activitate cu 23 de utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Noaptea trecută s-au utilizat aproximativ 200 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste de 650 de tone, iar în următoarele zile se va mai reaproviziona cu încă 500 de tone. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 8 utilaje. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 100 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 250 de tone, iar în următoarele zile şi Eurostrada se va mai reaproviziona cu încă 500 de tone. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brașovcity.ro 

În ce zone acționează cele două firme:  

  • Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;
  • Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;
  • Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Starea drumurilor naționale care trec prin județul Brașov 

Conform datelor disponibile pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în această dimineață era zăpadă pe mai multe artere naționale din județul Brașov

  • DN 1 – pe sectoarele lim. jud. PH – Timișul de Sus și Brașov- Codlea –  zăpadă frământată de 1-2 cm; 
  • DN1 – sectorul Făgăraș  – Ucea – zapada frământată de 0-1 cm;
  •  DN 1A – sectorul lim. jud. PH – Săcele –  zăpadă frământată de 2-3 cm;
  • DN73 – sectorul Fundata – Tohanu Nou – zăpadă frământata de  0-2 cm;
  • DN73A – sectorul Predeal  – Râșnov –  zăpadă frământată de  0-1 cm
  • DN 73A – sectorul Zărnești  – Șercaia –  zăpadă frământat de  1-3 cm;
  • Varianta Ocolitoare a Municipiului Brașov – sector Brașov – Ghimbav –  zăpadă frământată de 1-2 cm.

Reprezentanții CNAIR au anunțat că SDN Brașov  a acționat cu 46 de  autoutilaje și a  răspândit 461 tone material antiderapant pe: DN 1; DN 1A; DN 1E; DN 1S; DN 10; DN 11; DN 13; DN 73; DN 73A; DN 73B; DN 73F si VOB. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.